Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ

Κανένα αίτημα δεν έγινε δεκτό από τον υπ. Εσωτερικών – Πλάτη σε αντιλαϊκά μέτρα από την ΑΔΕΔΥ«Η ηγεσία της ΑΔΕΔΥ πάντα έβαζε πλάτη στον πυρήνα των αντιλαϊκών μέτρων που προωθούσε η εκάστοτε κυβέρνηση. Το ίδιο κάνει και τώρα», τονίζει η «Δημοσιοϋπαλληλική Αγωνιστική Συσπείρωση» (ΔΑΣ) με αφορμή τη συνάντηση της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ με τον υπουργό Εσωτερικών που έγινε στις 13 Οκτώβρη, στην οποία ο Τ. Θεοδωρικάκος «αρνήθηκε να κάνει δεκτό έστω και ένα από τα αιτήματα των δημοσίων υπαλλήλων».

«Κι ενώ βρισκόμαστε σε συνθήκες πανδημίας», αναφέρει η ΔΑΣ, «και υπάρχει η ανάγκη να στελεχωθούν οι δημόσιες υπηρεσίες με μαζικούς μόνιμους διορισμούς, τουλάχιστον 40.000 εκπαιδευτικών, 25.000 υγειονομικών κ.ά. ο υπουργός δήλωσε ότι θα γίνουν 8.051 διορισμοί για το 2021, δηλαδή δεν θα καλυφτούν ούτε στο ελάχιστο τα κενά που θα δημιουργηθούν από αυτούς που θα βγουν στη σύνταξη το 2020».

Η κυβέρνηση, συνεχίζει η ΔΑΣ, «επιλέγει για άλλη μία φορά την υποστελέχωση και υπολειτουργία των δημόσιων κοινωνικών υπηρεσιών. Δήλωσε ότι θα φέρει νέο νομοσχέδιο με αλλαγές στο ΑΣΕΠ και στο σύστημα διορισμού των δημοσίων υπαλλήλων, από το οποίο, προς το παρόν, θα εξαιρούνται οι εκπαιδευτικοί. Το δημόσιο και οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν έχουν ανάγκη από σύστημα διορισμών, αλλά από διορισμούς. Με το νέο σύστημα διορισμού στην κυριολεξία καταργεί τα τυπικά προσόντα (πτυχίο, προϋπηρεσία κ.ά.) και προωθεί νέο πανελλαδικό διαγωνισμό, τεστ γνώσεων, δεξιοτήτων και προσωπικότητας!!! Τώρα για να διοριστεί κάποιος θα περνάει και από τον κόφτη των «τεστ προσωπικότητας» όπως τα στελέχη διοίκησης περνούν από τον κόφτη της συνέντευξης. Δηλαδή, θα μπορούν να συνεχίζουν να διορίζουν και τυπικά, πλέον, μόνο αυτούς που θέλουν, «τα δικά τους παιδιά»».

«Για την υπεράσπιση και τη διεύρυνση των ΒΑΕ», σημειώνει η ΔΑΣ, «ο υπουργός δήλωσε αναρμόδιος, ενώ αρνήθηκε να αποσυρθεί η εγκύκλιος που περικόπτει τις άδειες ανατροφής στους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς».

«Για την ηλεκτρονική ψηφοφορία που προωθεί η κυβέρνηση στα Υπηρεσιακά Συμβούλια στον χώρο της εκπαίδευσης», προσθέτει η ΔΑΣ, «αρνήθηκε να υιοθετήσει το αίτημα για παράταση της θητείας τους. Αρκέστηκε στο γεγονός ότι θα συνεννοηθεί με το υπουργείο Παιδείας. Τόσο το υπουργείο Παιδείας όσο και το υπουργείο Εσωτερικών γνωρίζουν ότι η ηλεκτρονική ψηφοφορία στα σωματεία συνιστά όργιο νοθείας, καταστρατηγεί ακόμα και το νομοθετικό πλαίσιο που προβλέπει την «διά ζώσης» διαδικασία των αρχαιρεσιών».

Ο υπουργός, συμπληρώνει η ΔΑΣ, «είπε ότι θα φέρει νέο νομοσχέδιο για την «πολυεπίπεδη διακυβέρνηση και την αναβάθμιση της Αυτοδιοίκησης» με το οποίο θα προωθεί τη μεταφορά όλων των αρμοδιοτήτων από το κράτος και τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις στους Δήμους και τις Περιφέρειες (ακόμα και των σχολείων και των νοσοκομείων)».

Είναι προφανές, υπογραμμίζει, «ότι κάτι τέτοιο ανατρέπει συλλήβδην τα πάντα! Θα βαθύνει άρδην τις κοινωνικές ανισότητες και την ανταποδοτικότητα όχι μόνο για τους δημόσιους υπαλλήλους, αλλά συνολικά στα λαϊκά στρώματα. Θα υποβαθμιστούν παραπέρα οι κοινωνικές υπηρεσίες, θα οργιάσει η φοροληστεία, η κατηγοριοποίηση – διαφοροποίηση μισθών και εργασιακών σχέσεων ανάλογα με τον δήμο και την Περιφέρεια που θα ανήκουν».

Ένα τέτοιο νομοσχέδιο, επισημαίνει, «αφορά όχι μόνο τους δημόσιους υπαλλήλους, αλλά και όλους τους εργαζόμενους, δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Καταστρατηγεί κάθε έννοια ισότιμης πρόσβασης και ισονομίας. Στην ουσία οι σχεδιασμοί και όλες οι αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στο Δημόσιο εντάσσονται στη στρατηγική της άρχουσας τάξης για την αναβάθμιση του λεγόμενου επιτελικού κράτους σε συνθήκες καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων».

«Κράτος «επιτελικό» και βαθιά εχθρικό προς τα συμφέροντα των δημοσίων υπαλλήλων και όλων των λαϊκών στρωμάτων. Αυτή είναι η ουσία των αλλαγών που προωθεί η κυβέρνηση. Δεν μας προκαλεί καμία έκπληξη το λιβάνισμα του υπουργού από την ηγεσία της ΑΔΕΔΥ με σχετικό δελτίο Τύπου που εξέδωσε αμέσως μετά τη συνάντηση. Οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν πλέον πείρα. Η ηγεσία της ΑΔΕΔΥ πάντα έβαζε πλάτη στον πυρήνα των αντιλαϊκών μέτρων που προωθούσε η εκάστοτε κυβέρνηση. Το ίδιο κάνει και τώρα», καταλήγει το δελτίο Τύπου της ΔΑΣ.

Τελευταία άρθρα

Εργαζόμενοι σε Κίνηση

DAS_Efim

Χρήσιμα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός

Πολυμέσα

Στατιστικά

  • 682879Συνολικές αναγνώσεις:
  • 18Αναγνώσεις σήμερα:
  • 319074Συνολικοί επισκέπτες:
  • 8Επισκέπτες σήμερα:
  • 1Επισκέπτες τώρα:

Web Radio του ΠΑΜΕΑκουστε live το Web Radio του ΠΑΜΕ