Αυτοδυναμία της ΕΣΑΚ με σημαντική αύξηση ψήφων



Φωτό αρχείου

Φωτό αρχείου


Στις 21 και 22 Οκτώβρη πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και αντιπροσώπων για το Συνέδριο της ΠΟΕΔΗΝ στο Σωματείο Εργαζομένων στο «Θριάσιο» Νοσοκομείο, με την ΕΣΑΚ να διατηρεί την αυτοδυναμία, με 6 από τις 11 έδρες του ΔΣ, και να αυξάνει σημαντικά τις ψήφους σε σχέση με τις προηγούμενες αρχαιρεσίες.

Εξίσου χαρακτηριστικό της απήχησης της δράσης του Σωματείου, όπου την πλειοψηφία είχαν οι ταξικές δυνάμεις είναι η μεγάλη αύξηση της συμμετοχής στις εκλογές (από 624 ψηφίσαντες το 2018 σε 846 ψηφίσαντες το 2020).

Συγκεκριμένα, για το ΔΣ τα έγκυρα ψηφοδέλτια ήταν 814 (592 το 2018), άκυρα – λευκά 32 (από 32). Η ΕΣΑΚ πήρε 454 ψήφους, ποσοστό 55,7% και 6 έδρες (από 326 ψήφους και 6 έδρες).

Μιλώντας για τους παράγοντες που οδήγησαν στην ενίσχυση των ταξικών δυνάμεων, ο Μανώλης Βαρδαβάκης, μέλος της ΕΣΑΚ, σημείωσε ότι: «Είναι αποτέλεσμα της συστηματικής δράσης του Σωματείου, όπου την πλειοψηφία είχαν οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ. Δράση, που δεν περιορίστηκε μόνο στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων εργαζομένων και ασθενών με συστηματικές παρεμβάσεις και κινητοποιήσεις ή στην ανάπτυξη πολύμορφης πολιτιστικής δραστηριότητας αλλά και «στόχευε» στην πηγή των προβλημάτων που είναι η επιχειρηματική δράση στην Υγεία και Πρόνοια.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ταυτόχρονα με τη συνεχή δράση για τα καθημερινά προβλήματα, η συστηματική προσπάθεια για την ανάδειξη των αιτιών και των ενόχων για την ασκούμενη αντιλαϊκή πολιτική, για την «αποκάλυψη» του πραγματικού εχθρού των υγειονομικών και των υπόλοιπων λαϊκών οικογενειών, όχι μόνο βοήθησε συναδέλφους να κάνουν βήματα στη συνείδηση τους, αλλά και αναγνωρίστηκε από πολύ περισσότερους, που αν και δεν συμφωνούν σε όλα μαζί μας, μας εμπιστεύτηκαν, για δεύτερη συνεχόμενη φορά, την πλειοψηφία του ΔΣ του Σωματείου, κόντρα στις μεθοδεύσεις κυβερνητικών στελεχών, τοπικών στελεχών της ΝΔ και του παλιού και νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού».

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός