EUROLEAGUE: ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΜΕ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΘΡΥΛΟ 71-68



 

Με σπουδαία εκτός έδρας νίκη ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στη φετινή Ευρωλίγκα ο Ολυμπιακός, ο οποίος -έχοντας κορυφαίο τον Σπανούλη (21π.)- ξεπέρασε διά πυρός και σιδήρου το εμπόδιο της ιδιαίτερα επικίνδυνης Βαλένθια με 68-71.

Συν τοις άλλοις, ο Μίλαν Τόμιτς πραγματοποίησε ιδανικό ντεμπούτο ως πρώτος προπονητής του Ολυμπιακού στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης, αφού όχι μόνο πανηγύρισε τη νίκη στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας και μάλιστα σε μία απ’ τις δυσκολότερες έδρες, αλλά πήρε και… εξαιρετικό βαθμό στο κοουτσάρισμα.

Ο Σερβοέλληνας τεχνικός έκανε κίνηση-ματ στα τελευταία λεπτά (όταν το παιχνίδι είχε «στραβώσει» για την ελληνική ομάδα) ρίχνοντας στο παρκέ τέσσερις περιφερειακούς (ελέω και της απουσίας του τραυματία Πρίντεζη). Η κίνηση αυτή έκρινε εντέλει το ματς και χάρισε το διπλό στον Ολυμπιακό.

Η αναμέτρηση ήταν για γερά νεύρα, καθώς οι αντίπαλοι συμβάδιζαν καθ’ όλη τη διάρκεια στο σκορ, με το μεγαλύτερο προβάδισμα -είτε για τον έναν είτε για τον άλλον- μέσα στον αγώνα να είναι οι 6 πόντοι! Ωστόσο, στο τέλος, οι παίκτες του Ολυμπιακού -ελέγχοντας τα ριμπάουντ (39 έναντι 25 της Βαλένθια) και εκμεταλλευόμενοι τα λάθη της Βαλένθια, η οποία δεν βρήκε λύση στο «τρικ» με τους τέσσερις «κοντούς» του Τόμιτς- κατάφεραν να «αποδράσουν» με το σπουδαίο διπλό από την «καυτή» έδρα των Ισπανών, με τον Κώστα Σλούκα να ευστοχεί σε τρεις βολές στα τελευταία δευτερόλεπτα και να γέρνει την πλάστιγγα οριστικά υπέρ της ομάδας του.

Κορυφαίος του Ολυμπιακού ήταν ο ηγέτης του, Βασίλης Σπανούλης, που φόρτωσε το καλάθι της Βαλένθια με 21 πόντους και 5 τρίποντα, έχοντας πάντως άξιους συμπαραστάτες τους Κώστα Σλούκα και Ματ Λοτζέσκι, που πέτυχαν από 14 πόντους έκαστος.

Έτσι, ο Ολυμπιακός με αυτή τη νίκη «ξόρκισε» τα προβλήματά του, άφησε πίσω την ήττα-σοκ από τον Παναθηναϊκό και κατάφερε να κάνει νικηφόρα πρεμιέρα στην Ευρωλίγκα, παρά τις σημαντικές απουσίες των Πρίντεζη, Ντάρντεν και Παπαπέτρου.

Δεκάλεπτα: 18-20, 36-38, 54-56, 68-71

Βαλένθια (Περάσοβιτς): Ρίμπας 2, Βαν Ρόσομ 10 (2), Σάτο 11 (1), Λίστσουκ 3 (1), Λούτσιτς 6 (1), Βίβες, Μαρτίνεθ, Μπάικς 11 (1), Λόντσαρ 8, Αγκιλάρ 3 (1), Χαρανγκόντι 14.

Ολυμπιακός (Τόμιτς): Πέτγουεϊ (8 ριμπ.), Χάντερ 9 (6 ριμπ.), Ντάνστον, Σπανούλης 21 (4 τρίπ., 5 ασίστ), Σλούκας 14 (1 τρίπ., 4ρ.), Αγραβάνης, Μάντζαρης 9 (3), Λαφαγιέτ 4, Λοτζέσκι 14 (4 ριμπ.).

Τα αποτελέσματα και το υπόλοιπο πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής:

A’ όμιλος

Αναντολού Εφές – Ούνιξ Καζάν 82-76

17/10 Νίζνι – Σάσαρι

17/10 Ρεάλ Μαδρίτης – Ζαλγκίρις Κάουνας 

Β’ όμιλος

Τσεντεβίτα – Μάλαγα 63-78

Μακάμπι Τελ Αβίβ – Λιμόζ 92-76

17/10 Άλμπα Βερολίνου – ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Γ’ όμιλος

17/10 Παναθηναϊκός – Τουρόφ

17/10 Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ – Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο

17/10 Μπαρτσελόνα – Μπάγερν Μονάχου

 Δ’ όμιλος

Λαμποράλ Κούτσα – Νεπτούνας 88-69

Ερυθρός Αστέρας – Γαλατασαράι 76-68

Βαλένθια – Ολυμπιακός 68-71.

 

 

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός