Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου : Όχι άλλο αίμα για τα κέρδη τους



Μέσα σε τρεις μήνες θρηνούμε στη Ζάκυνθο και δεύτερο νεκρό εργάτη μετά και το νέο θανατηφόρο εργατικό ατύχημα που έγινε στον υποσταθμό της ΔΕΗ στο Αργάσι σε εργασίες συντήρησης. Ο 38χρονος εργάτης χτυπήθηκε από ρεύμα υψηλής τάσης και δυστυχώς κατέληξε.

Το δεύτερο αυτό τραγικό γεγονός, πάλι σε εργασίες συντήρησης δικτύου της ΔΕΗ, αναδεικνύει τα ζητήματα που πολλές φορές έχουμε αναφέρει και αφορούν την λήψη μέτρων προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς.

Η κατάσταση που επικρατεί τα τελευταία χρόνια, η έλλειψη προσωπικού, η αύξηση των εργολαβιών, η κατάτμηση και ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, η υποβάθμιση και η κακή συντήρηση του δικτύου, η μη τήρηση των μέτρων ασφαλείας, η εντατικοποίηση της εργασίας, δυστυχώς οδηγεί σε εργατικά ατυχήματα όπως και αυτό σήμερα. Επιβεβαιώνεται ακόμη μια φορά ότι στο όνομα της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων η ανθρώπινη ζωή έρχεται σε δεύτερη μοίρα μπροστά στα κέρδη του κεφαλαίου.

Όχι άλλο αίμα για τα κέρδη του κεφαλαίου. Να αποδοθούν οι ευθύνες στους υπεύθυνους.

Ζητάμε άμεση στελέχωση του ΣΕΠΕ και λειτουργία στο νησί παραρτήματος του ΚΕΠΕΚ με επαρκή μόνιμο προσωπικό, ώστε να ενταθούν οι έλεγχοι στους χώρους δουλειάς, για να παίρνονται όλα τα μέτρα υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων, για να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήρια μας στην οικογένεια και τους οικείους του συναδέλφου που έχασε τη ζωή του.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός