Εργατικό Κέντρο Λαυρίου – Αν. Αττικής : Για την παρέμβαση στο Δημαρχείο των Σπάτων(ΦΩΤΟ)



Κάντε κλικ για περισσότερες φωτογραφίες

Στην πρώτη, από μια σειρά ανάλογων παρεμβάσεων που σχεδιάζει για το επόμενο διάστημα, προχώρησε σήμερα το πρωί το ΕΚ Λαυρίου και Αν. Αττικής στο Δημαρχείο των Σπάτων. Έχοντας στο πλευρό του απολυμένους εργαζόμενους, του εκπτωτικού χωριού και του αεροδρομίου, που διαμένουν στο συγκεκριμένο δήμο και με την δυναμική τους παρέμβαση, απαίτησαν να πάρει η δημοτική αρχή αλλά και οι υπόλοιπες παρατάξεις άμεσα θέση στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και να κάνουν πράξη τα δίκαια αιτήματά τους όπως πχ για απαλλαγή από δημοτικά τέλη και φόρους όλων των απολυμένων εργαζομένων της περιοχής.

Οι εκπρόσωποι του ΕΚΛ-ΑΑ που συναντήθηκαν με τον Γ. Γραμματέα του δήμου του παρέδωσαν ψήφισμα των σωματείων όπου απαίτησαν να έρθει για συζήτηση και ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο, ψήφισμα των Σωματείων και στο οποίο μεταξύ άλλων περιέχει το παρακάτω διεκδικητικό πλαίσιο:

Να παρθούν πίσω όλες οι απολύσεις που έχουν γίνει στην περιοχή. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους.
Άμεση ενίσχυση του υγειονομικού προσωπικού με μαζικές προσλήψεις ιατρών. Αναβάθμιση του κέντρου υγείας της περιοχής
Πύκνωση των δρομολογίων στις αστικές συγκοινωνίες και προσλήψεις προσωπικού.
Αναστολή πληρωμών σε τράπεζες ,ΔΕΚΟ , αναστολή πλειστηριασμών.
Μείωση σε δημοτικά τέλη , αναστολή πληρωμών σε ΔΕΗ, κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα.
Το ΕΚ Λαυρίου-Αν. Αττικής θα συνεχίσει την πραγματοποίηση παρόμοιων παρεμβάσεων και στους υπόλοιπους δήμους της Αν. Αττικής αλλά και στην περιφέρεια, απαιτώντας να παρθούν άμεσα μέτρα προστασίας των εργαζομένων και ειδικότερα όσους έχουν απολυθεί και το αστικό κράτος προσπαθεί να τους βάλει στο περιθώριο.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός