Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ

Καλεί τα σωματεία να στηρίξουν την κινητοποίηση εκπαιδευτικών – φοιτητών – μαθητών – γονιών στις 21 Γενάρη«Την απαράδεκτη επίθεση της κυβέρνησης ενάντια στο λαϊκό δικαίωμα για αποκλειστικά δημόσια – δωρεάν Παιδεία. Τους φραγμούς για την εισαγωγή των παιδιών της εργατικής τάξης στα Πανεπιστήμια και την πρωτόγνωρη επιχείρηση αστυνομοκρατίας και τρομοκρατίας στα Πανεπιστήμια», καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ.

Όπως αναφέρει, «την ώρα που νοσοκομεία, σχολεία και Πανεπιστήμια στενάζουν από τις ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές, την ώρα που τα σωματεία και οι μαζικοί φορείς ζητούν να παρθούν μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια των παιδιών, η κυβέρνηση προτιμά και εδώ να δώσει 30 εκατ. ευρώ για ίδρυση Πανεπιστημιακής Αστυνομίας!!! Μετά το Συνδικαλιστικό της Ασφάλειας θα έχουμε και το αντίστοιχο Σπουδαστικό».

Η ίδρυση αυτού του Σώματος, σημειώνει, «έχει στόχο την καταστολή κάθε αγωνιστικής και διεκδικητικής φωνής που δεν δέχεται τη μετατροπή της Παιδείας σε εμπόρευμα και τη μετατροπή των φοιτητών σε πελάτες!».

Τα μέτρα αστυνομοκρατίας στα Πανεπιστήμια, συνεχίζει, «έρχονται ως συνέχεια των γενικότερων αντιδραστικών μέτρων καταστολής, απαγόρευσης των διαδηλώσεων και των απεργιών, φακελώματος των αγωνιστών εργατών, περιστολής των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών». Είναι μέτρα, υπογραμμίζει, «που επιδιώκουν να βάλουν στον «γύψο» τους εργατικούς – λαϊκούς αγώνες για να διασφαλιστεί η ανεμπόδιστη κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων».

Καταλήγοντας, το ΠΑΜΕ καλεί τα Εργατικά Κέντρα, τις Ομοσπονδίες, τα Συνδικάτα να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών – φοιτητών – μαθητών – γονιών την Πέμπτη 21 Γενάρη τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας.

Τελευταία άρθρα

Εργαζόμενοι σε Κίνηση

DAS_Efim

Χρήσιμα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός

Πολυμέσα

Στατιστικά

  • 731993Συνολικές αναγνώσεις:
  • 212Αναγνώσεις σήμερα:
  • 337821Συνολικοί επισκέπτες:
  • 147Επισκέπτες σήμερα:
  • 1Επισκέπτες τώρα:

Web Radio του ΠΑΜΕΑκουστε live το Web Radio του ΠΑΜΕ