Με επιτυχία η αυτοκινητοπομπή για στήριξη του εισοδήματος και μέτρα προστασίας της υγείας (VIDEO – ΦΩΤΟ)



Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το απόγευμα της Κυριακής 24 Γενάρη, η αυτοκινητοπομπή με την συμμετοχή επαγγελματιών του Μενιδίου, μετά από κάλεσμα του Συνδέσμου Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Αχαρνών (ΣΕΒΑ).

Η πορεία ξεκίνησε από την πλατεία Καράβου και πέρασε από όλους τους κεντρικούς εμπορικούς δρόμους του Μενιδίου, καταλήγοντας στο Δημαρχείο Αχαρνών.

Στην διάρκεια της κινητοποίησης ακούγονταν από τα μεγάφωνα συνθήματα καθώς και τα αιτήματα των επαγγελματιών της περιοχής, καταλήγοντας στο κάλεσμα των επαγγελματιών σε μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση την Τετάρτη 27 Γενάρη, στις 18.30 το απόγευμα στο υπουργείο Οικονομικών.

Τα αιτήματα της κινητοποίησης ήταν τα εξής:

Για τη στήριξη του εισοδήματος

Απαλλαγή από δημοτικά τέλη για όλο το διάστημα των περιορισμών, όλων των επαγγελματιών χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Απαλλαγή από τα ενοίκια όσων μισθώνουν δημοτικές ή κρατικές εγκαταστάσεις και παραμένουν κλειστοί με κρατική απόφαση.

Να δοθεί σε όλους τους επαγγελματίες και τις πληττόμενες επιχειρήσεις επίδομα ειδικού σκοπού ύψους 1.000 ευρώ για κάθε μήνα εφαρμογής περιοριστικών μέτρων.

Ο τρέχων κύκλος της «επιστρεπτέας προκαταβολής» να μετατραπεί σε μη επιστρεπτέος για όσους έχουν ετήσιο εισόδημα κάτω από 12.000 ευρώ. Άρση των περιορισμών στα κριτήρια, ώστε να ενταχθούν όλοι όσοι έχουν πραγματικά ανάγκη στήριξης.

Επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών για όσο διάστημα κρατούν τα μέτρα περιορισμού, χωρίς απώλεια συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων. Διαγραφή τόκων και προστίμων για τα χρέη ατομικής ασφάλισης, κατάργηση της εισφοράς υγείας και των χρεών που προκύπτουν από αυτή. Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.

Φθηνότερα τιμολόγια για ρεύμα, νερό, τηλέφωνο για τις επιχειρήσεις που πλήττονται χωρίς επιπρόσθετα χαράτσια που δεν αφορούν τη κατανάλωση. Καμία διακοπή παροχής στα παραπάνω λόγω χρεών που συσσωρεύτηκαν εν μέσω της πανδημίας.

Επιδότηση ενοικίου στο 100% για όσους επαγγελματίες βρίσκονται σε αναστολή λειτουργίας.

Αναστολή όλων των δανειακών υποχρεώσεων, δόσεων και ρυθμίσεων στην εφορία και στις τράπεζες, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, χωρίς τόκους και προσαυξήσεις.

Αναστολή κάθε είδους μέτρων αναγκαστικής είσπραξης, κατασχέσεων, πλειστηριασμών κλπ. Απόσυρση του Νέου Πτωχευτικού Κώδικα, απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ.

Επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ, από το οικονομικό έτος 2019, ως τη μόνη αποδεκτή λύση που μπορεί να περιορίσει σε ένα βαθμό τις συνέπειες των αντιλαϊκών πολιτικών και να εξασφαλίσει τη στοιχειώδη λειτουργία των μικροεπιχειρήσεών μας.

Για τη στήριξη της υγείας των λαϊκών στρωμάτων:

Άμεση πρόσληψη μόνιμων, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης υγειονομικών όλων των ειδικοτήτων. Να λειτουργήσουν αποτελεσματικά όλα τα δημοσιά κέντρα υγείας, νοσοκομεία, εργαστήρια και να ανοίξουν άμεσα όλες οι μονάδες ΜΕΘ που χρειάζονται. Επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας σε πιθανή νέα έξαρση της πανδημίας.

Να ανοίξουν τώρα οι δημόσιες νοσοκομειακές μονάδες που έκλεισαν τα προηγούμενα χρόνια σε επίπεδο Αττικής. Να στελεχωθούν με επάρκεια τα Νοσοκομεία «Θριάσιο» και «Αττικόν».

Να στελεχωθεί τώρα η Πολυκλινική του Ολυμπιακού Χωριού με όλο το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, να εξοπλιστεί με τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό, να εξασφαλιστεί η λειτουργία του σε 24ωρη βάση, να περάσει αποκλειστικά στην ευθύνη του Δημόσιου Συστήματος Υγείας. Να μην προχωρήσει η μετατροπή του Κέντρου Υγείας Αχαρνών σε αποκλειστικό κέντρο εμβολιασμού.

Να στελεχωθεί επαρκώς η υπηρεσία «Βοήθεια στο Σπίτι» με εργαζόμενους μόνιμης και σταθερής εργασίας.

Να δημιουργηθούν τώρα δημόσιες μονάδες ψυχικής υγείας, που να καλύπτουν με επάρκεια τις ανάγκες του πληθυσμού του Δήμου Αχαρνών.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός