ΠΑΜΕ: Καλεί τα Σωματεία να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους προέδρους των συνδικαλιστικών οργανώσεων των υγειονομικών



Φωτό αρχείου

Φωτό αρχείου


«Μετά τα καλέσματα σε χειροκροτήματα, η κυβέρνηση προχωρά σε καλέσματα «των ηρώων υγειονομικών» στην Ασφάλεια», επισημαίνει το ΠΑΜΕ, «καλώντας τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους προέδρους των συνδικαλιστικών οργανώσεων των υγειονομικών» που έχουν μπει στο στόχαστρο.

Το ΠΑΜΕ στην ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:

«Ένα χρόνο μετά τα ανέξοδα και υποκριτικά καλέσματα σε χειροκροτήματα, η κυβέρνηση τώρα προχωρά σε καλέσματα «των ηρώων υγειονομικών» στην Ασφάλεια, αποδεικνύοντας ότι η απάντησή της στις τραγικές ελλείψεις των νοσοκομείων εν μέσω πανδημίας είναι οι διώξεις των αγωνιστών υγειονομικών.

Με μια ακόμα προκλητική κίνηση, εν μέσω πανδημίας, η κυβέρνηση επιδιώκει να φιμώσει κάθε φωνή που αποκαλύπτει την επικίνδυνη πολιτική της για τη διαχείριση της κατάστασης.

Τις τελευταίες μέρες οι πρόεδροι συνδικαλιστικών οργανώσεων γιατρών και νοσοκομείων (ΟΕΝΓΕ, ΠΟΕΔΗΝ, «Αγ. Σάββας») δέχονται ραβασάκια με κλήση από το νεκραναστημένο Συνδικαλιστικό της Ασφάλειας γιατί κινητοποιήθηκαν και διεκδίκησαν προσλήψεις γιατρών, μέσα προστασίας για τους υγειονομικούς, επίταξη των ιδιωτικών δομών Υγείας.

Η κυβέρνηση, μπροστά στο τρίτο κύμα πανδημίας, ένα χρόνο πλέον μετά το ξέσπασμά της, έχει χαρίσει δισεκατομμύρια σε μεγαλοεπιχειρηματίες, ομίλους του τουρισμού, των αερομεταφορών. Έτρεξε να αγοράσει περιπολικά και εξοπλισμό καταστολής (όχι τις αύρες, αυτές τις είχε αγοράσει ήδη ο ΣΥΡΙΖΑ) και θέλει να φέρει επιπλέον χιλιάδες ειδικούς φρουρούς, κάμερες και αστυνομία σε Πανεπιστήμια, Μετρό, και όπου αλλού φανταστούν. Αλλά επιμένει να μην προσλαμβάνει οδηγούς για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, δασκάλους για τα σχολεία, υγειονομικό προσωπικό για τα νοσοκομεία!

Για να υπερασπιστεί τη βάρβαρη πολιτική της, που θυσιάζει τη ζωή και την υγεία του λαού για τα κέρδη των λίγων, βάζει σε λειτουργία έναν μηχανισμό τρομοκρατίας και καταστολής απέναντι σε όποιον εναντιώνεται. Ως Σιδερένια Φτέρνα νομοθετεί νυχθημερόν μέτρα ενάντια σε όποιον αγωνίζεται και διεκδικεί, απαγορεύει διαδηλώσεις, επιδιώκει τη φίμωση και τον εκφοβισμό κάθε διεκδικητικής φωνής.

Απέναντι στις απαγορεύσεις, τη βία και τους εκφοβισμούς το εργατικό – λαϊκό κίνημα έχει δώσει ήδη βροντερή απάντηση την 1η Μάη, στις 17 Νοέμβρη, στις πρόσφατες μαζικές κινητοποιήσεις της νεολαίας και των εκπαιδευτικών.

Ενώ η αντεργατική πολιτική, η τρομοκρατία και η καταστολή και οι διώξεις των αγωνιστών υγειονομικών καταδικάζονται μαζικά από εκατοντάδες Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Συνδικάτα από όλη την Ελλάδα που προχώρησαν σε κοινή σύσκεψη στις 4 Φλεβάρη και πήραν πρωτοβουλίες αλληλεγγύης και οργάνωσης του αγώνα.

Η ευθύνη των αγωνιστών υγειονομικών είναι απέναντι στον άνθρωπο που υποφέρει.

Το καθήκον του εργατικού κινήματος είναι η Απειθαρχία και ο Αγώνας ενάντια στις αντεργατικές πολιτικές και απαγορεύσεις.

Οι διώξεις, η τρομοκρατία και οι εκφοβισμοί θα ακολουθήσουν τον δρόμο των απαγορεύσεων Χρυσοχοΐδη… στον κάλαθο της Ιστορίας.

Καλούμε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις τώρα να εκφράσουν ακόμη περισσότερο την αλληλεγγύη τους στους προέδρους των συνδικαλιστικών οργανώσεων των υγειονομικών.

Να δυναμώσουμε την πάλη μας για την προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων μας».

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός