ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΑΣΘ: Με κινητοποίηση απάντησε στην κήρυξη της απεργίας ως παράνομης και καταχρηστικής (VIDEO – ΦΩΤΟ)



Με παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά από τα γραφεία του ΟΑΣΘ απάντησε το πρωί της Δευτέρας η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων ΟΑΣΘ στις δικαστικές αποφάσεις, στις εργοδοτικές επιθέσεις και την κυβερνητική τρομοκρατίας.

Θυμίζουμε ότι για σήμερα το Σωματείο Εργαζομένων ΟΑΣΘ είχε εξαγγείλει 24ωρη απεργία με μισθολογικές και εργασιακές απαιτήσεις, ωστόσο μετά από προσφυγή της διοίκησης του Οργανισμού στη δικαιοσύνη, η απεργία βγήκε παράνομη και καταχρηστική.

Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής.

Όπως αναφέρει η Επιτροπή Αγώνα, «έχει επισημανθεί από επιδημιολόγους και όχι μόνο ότι η κακή κατάσταση των ΜΜΜ έχει συμβάλει στη μεγάλη εξάπλωση της πανδημίας. Δυστυχώς από την άνοιξη του 2020 μέχρι σήμερα που αναμένουμε το λεγόμενο 3ο κύμα ελάχιστα πράγματα έχουν αλλάξει στη συγκοινωνία της πόλης για τους εργαζόμενους και το επιβατικό κοινό. Δεκάδες εργαζόμενοι έχουν ασθενήσει, ενώ εκατοντάδες μπήκαν σε καραντίνα και κάποιοι δεν είναι πια κοντά μας. Για τους επιβάτες ο αριθμός αυτός των κρουσμάτων είναι απροσδιόριστος…».

Εκμεταλλευόμενος την πανδημία ο ΟΑΣΘ, τονίζει η Επιτροπή Αγώνα, «αντί να εντείνει τα μέτρα προστασίας επιδόθηκε σε περικοπές μισθών, σε μείωση των ρεπό των εργαζομένων, ενώ δεν πληρώνει παροχές εδώ και 1 ½ χρόνο».

Ο ΟΑΣΘ, συνεχίζει η ανακοίνωση, «σε πλήρη συστράτευση με την κατεύθυνση και τη λογική του αυταρχισμού της κυβέρνησης ΝΔ για να καταστείλει την 24ωρη απεργία που είχαν κηρύξει για τη Δευτέρα 8/2 οι εργαζόμενοι κατέφυγε στην «ανεξάρτητη» δικαιοσύνη. Και τι έκανε η «ανεξάρτητη» δικαιοσύνη;;; Δεν επιτρέπει στους εργαζόμενους να απεργήσουν στο πλαίσιο της καταστολής των αγώνων που είναι και το δόγμα της κυβερνητικής πολιτικής η ουσία του οποίου είναι η απαγόρευση της απεργίας»!

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός