Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ

«Ούτε στη Βάστρια, ούτε πουθενά – Στρατόπεδα συγκέντρωσης δεν θέλουν τα νησιά»Από την μηχανοκίνητη πορεία

Από την μηχανοκίνητη πορεία


Μηχανοκίνητη πορεία πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής, μετά από κάλεσμα του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου ενάντια στη δημιουργία νέου κέντρου-φυλακής στο νησί. Συμμετείχαν η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου, ο Αγροτικός – Αλιευτικός Σύλλογος Μανταμάδου, καθώς και άλλα Σωματεία και μαζικοί φορείς.

«Ούτε στη Βάστρια, ούτε πουθενά – Στρατόπεδα συγκέντρωσης δεν θέλουν τα νησιά», ήταν το σύνθημα που κυριάρχησε στην κινητοποίηση.

Δεκάδες αυτοκίνητα και μηχανάκια συγκεντρώθηκαν από τις 11 το πρωί στο πάρκο του ΙΚΑ όπου είχε οριστεί η προσυγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου για τη μηχανοκίνητη πορεία ενάντια στη δημιουργία νέου κέντρου-φυλακής στη Λέσβο.

Στο συγκεντρωμένο πλήθος χαιρετισμό από τα μεγάφωνα απηύθυνε ο Marseld Jano, πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου ο οποίος στάθηκε στο μεγαλειώδη αγώνα που πραγματοποιήθηκε πριν 1 χρόνο. Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Θοδωρής Ασλανίδης, ο οποίος ανέφερε ότι ο ηρωικός αγώνας στην Καράβα και στο Διαβολόρεμα αποτελούν φάρο για τους επόμενους αγώνες. Στάθηκε επίσης στην ετοιμότητα που πρέπει να έχει το κίνημα για να μην επιτρέψει να υλοποιηθούν τα σχέδια της κυβέρνησης.

Η προσυγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου ενώθηκε με την μαζική μηχανοκίνητη πορεία που ξεκίνησε από την Παναγιούδα, όπου εκατοντάδες αυτοκίνητα συμμετείχαν.

Η μαζική μηχανοκίνητη πορεία πέρασε μέσα από την πόλη, σταμάτησε σε κεντρικά σημεία, έξω από την Γενική Γραμματεία Αιγαίου και το Δημαρχείο Μυτιλήνης όπου φώναξαν συνθήματα ενάντια στη δημιουργία νέου κέντρου και τον εγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών. Η πορεία κατέληξε στο λιμάνι όπου αναρτήθηκε πανό. Πανό επίσης με το κύριο αίτημα των νησιωτών αναρτήθηκε και έξω από την Γενική Γραμματεία Αιγαίου.

Και με τη σημερινή κινητοποίηση το ΠΕΚ απαίτησε:

Να μη δημιουργηθεί κανένα νέο κέντρο, ούτε ανοιχτό, ούτε κλειστό.

Να κλείσει η φυλακή του Καρά Τεπέ και των άλλων hotspot.

Να μη μετατραπούν τα νησιά μας σε φυλακές ψυχών.

Να απεγκλωβιστούν άμεσα οι πρόσφυγες και μετανάστες που είναι εγκλωβισμένοι στα νησιά.

Τελευταία άρθρα

Εργαζόμενοι σε Κίνηση

DAS_Efim

Χρήσιμα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός

Πολυμέσα

Στατιστικά

  • 741869Συνολικές αναγνώσεις:
  • 156Αναγνώσεις σήμερα:
  • 343511Συνολικοί επισκέπτες:
  • 108Επισκέπτες σήμερα:
  • 1Επισκέπτες τώρα:

Web Radio του ΠΑΜΕΑκουστε live το Web Radio του ΠΑΜΕ