Σε ράντζα ακόμα και ασθενείς Covid-19 με ανάγκη παροχής οξυγόνου



Καταγγελία της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Εργαζομένων»

Σε ράντζα νοσηλεύτηκαν την Τετάρτη 3 Μάρτη ασθενείς με κορονοϊό στο «Λαϊκό» Νοσοκομείο, σύμφωνα με καταγγελία της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Εργαζομένων».

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη το νοσοκομείο είχε γενική εφημερία και οι εισαγωγές ασθενών θετικών για Covid-19 ξεπέρασαν κατά πολύ τις δυνατότητες του νοσοκομείου. Το αποτέλεσμα ήταν περίπου 15 ασθενείς, ακόμη και με ανάγκες για υψηλές παροχές οξυγόνου, να νοσηλευτούν/νοσηλεύονται σε ράντζα.

Τα ράντζα δεν ήταν στο διάδρομο, αλλά σε τρίκλινα δωμάτια τα οποία μετατράπηκαν σε τετράκλινα, με την απλή προσθήκη μιας φιάλης οξυγόνου, η οποία όμως έχει πεπερασμένη διάρκεια ζωής.

«Έτσι εάν τύχει π.χ. να τελειώσει το οξυγόνο της και το λιγοστό ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, που τρέχει ταυτόχρονα σε δεκάδες ασθενείς με σοβαρή αναπνευστική ανεπάρκεια, δεν το πάρει χαμπάρι, ο ασθενής θα μείνει χωρίς οξυγόνο» σημειώνει η «Αγωνιστική Συνεργασία Εργαζομένων» προσθέτοντας ότι «και τότε φυσικά, πάλι, θα κατηγορήσουν τους εργαζόμενους! Για να μπορέσει να ανταποκριθεί σε αυτή την κρισιμότατη κατάσταση και δεδομένου ότι τα υποστηρικτικά νοσοκομεία που ανακοίνωσε η κυβέρνηση (π.χ. το Σισμανόγλειο) δεν είναι ακόμη έτοιμα (εδώ δεν μπόρεσαν να τα ετοιμάσουν 1 χρόνο τώρα!), το νοσοκομείο προχώρησε στο κλείσιμο της Β’ Χειρουργικής Κλινικής, η οποία θα μετατραπεί σε κλινική Covid, χωρίς φυσικά την πρόσληψη προσωπικού για να απασχοληθεί σε μία τέτοια κλινική με ειδικές απαιτήσεις».

Προσθέτει ότι «είναι απορίας άξιο δε το γεγονός ότι οι «εκπρόσωποι» των γιατρών του νοσοκομείου μας στην ΕΙΝΑΠ και την ΟΕΝΓΕ (οι οποίοι είναι εκλεγμένοι με την κυβερνητική παράταξη της ΔΑΚΕ) δηλώνουν ότι είμαστε πολύ καλά προετοιμασμένοι, αφού έχουμε εμβολιαστεί και έχουμε καλύτερες γνώσεις για την αντιμετώπιση των ασθενών με Covid. Τα ίδια δηλαδή που λέει και η κυβέρνηση… Κρίμα που η πραγματικότητα διαφωνεί μαζί τους!

Τόσους μήνες που οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία φωνάζουμε και ζητούμε τη θωράκιση του συστήματος Υγείας, οι ΥΠΕ, το υπουργείο και η κυβέρνηση δεν έχουν κάνει τίποτα! Αντί να κάνουν προσλήψεις αντίστοιχες των αναγκών και να επιτάξουν τον ιδιωτικό τομέα ώστε να αξιοποιηθούν στο έπακρο οι δυνατότητες που υπάρχουν, μετατρέπουν τα νοσοκομεία σε νοσοκομεία μίας νόσου, πιέζοντας όλο και περισσότερο το ελλιπές προσωπικό ώστε να βγει η διαρκώς εντεινόμενη δουλειά και στερώντας από τους μη-Covid ασθενείς σημαντικότατες υπηρεσίες Υγείας. Και όσοι επιβιώσουν επιβίωσαν! Εκεί οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια!

Δυστυχώς, η κατάσταση θα χειροτερέψει και θα γίνει ακόμη πιο επικίνδυνη και για εμάς, αλλά και για τους ασθενείς μας. Είναι δεδομένο πια ότι θα χαθούν ανθρώπινες ζωές οι οποίες θα μπορούσαν να είχαν σωθεί. Και είναι τραγικό το ότι η κυβέρνηση και το υπουργείο το αποδέχονται αυτό και μας έχουν αφήσει μόνους μας να τα βγάλουμε πέρα, γιατί πολύ απλά γι’ αυτούς είμαστε κόστος».

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός