Παρασκευή 9 Απριλίου Σύσκεψη Συνδικάτων 5.30μμ, στην Πλατεία Μητροπόλεως στην Αθήνα



ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9 ΑΠΡΙΛΗ – 5.30Μ.Μ. – ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ (ΑΘΗΝΑ)

135 χρόνια μετά την αιματοβαμμένη πρωτομαγιά του Σικάγο για το 8ωρο, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει νόμο για την επιβολή της 10ωρης εργασίας και την κατάργηση αμοιβής των υπερωριών. Η κατάργηση του 8ωρου, των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας καθώς και βασικών συνδικαλιστικών δικαιωμάτων αποτελούν κορυφαίο χτύπημα στα δικαιώματά μας και στον ίδιο το σκοπό της ύπαρξης αλλά και στη δράση των συνδικάτων. Βαφτίζουν “πρόοδο” το ξήλωμα όλων των κατακτήσεων των εργαζομένων.

Δεκατρείς μήνες μετά την έναρξη της πανδημίας οι εργαζόμενοι όπως και όλος ο λαός μετρούμε χιλιάδες νεκρούς και δεκάδες χιλιάδες ασθενείς από τον κορονοϊό. Η κυβέρνηση αρνείται να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της ζωής και της υγείας των εργαζομένων και συνολικά του λαού. Την ώρα που πεθαίνουν δεκάδες καθημερινά εκτός ΜΕΘ και η κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία είναι εκρηκτική, αρνείται την πραγματική επίταξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας, ενώ οι προσλήψεις είναι δραματικά ελάχιστες σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση είναι αναγκαίο τα σωματεία της Αθήνας να συζητήσουμε και να σχεδιάσουμε την κλιμάκωση της δράσης ενάντια στην προσπάθεια της κυβέρνησης να επιβάλει έναν νέο εργασιακό μεσαίωνα. Να οργανώσουμε την πάλη για την υπεράσπιση της υγείας και των δικαιωμάτων μας, για τον απεργιακό και αγωνιστικό εορτασμό της Πρωτομαγιάς.

Απευθύνουμε πλατύ κάλεσμα σε όλα τα σωματεία της Αθήνας, να πάρουν μέρος σε σύσκεψη που οργανώνουν τα σωματεία μας:

Την Παρασκευή 9 Απρίλη και ώρα 5.30μμ, στην Πλατεία Μητροπόλεως στην Αθήνα

Τα σωματεία:

Σωματείο Εργαζομένων στις Τηλεπικοινωνίες και στην Πληροφορική

Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας

Συνδικάτο εργαζομένων στον Τουρισμό – Επισιτισμό

Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας

Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής

Συνδικάτο εργαζομένων στα Τρόφιμα – Ποτά

Συνδικάτο εργαζομένων στο Φάρμακο

Συνδικάτο εργαζομένων στον Τύπο – Χαρτί

Συνδικάτο εργαζομένων στην Ενέργεια

Ένωση Λογιστών – Ελεγκτών

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας

Σωματείο Εργαζομένων στο Χρηματοπιστωτικό σύστημα

Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός