Να πάρει πίσω η διοίκηση της εταιρείας την απόφαση για να εργαστούν υπερωριακά όσοι εργαζόμενοι τέθηκαν σε καραντίνα



Φωτό αρχείου

Φωτό αρχείου


«Να πάρει πίσω την απόφαση να εργαστούν υπερωριακά όσοι εργαζόμενοι τέθηκαν σε καραντίνα», καλεί τη διοίκηση της εταιρείας «Αφοί Βλάχου», η Σωματειακή Επιτροπή του Συνδικάτου Τύπου – Χάρτου στο εργοστάσιο Αττικής.

Στις αρχές Μάρτη, αναφέρει συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή της η Σωματειακή Επιτροπή, «στο εργοστάσιο παρότι σχεδόν το σύνολο των εργαζομένων επιδείκνυε στο έπακρο ατομική ευθύνη, εμφανίστηκαν όπως ήταν αναμενόμενο κρούσματα του ιού». Όλοι οι εργαζόμενοι, υπογραμμίζει, «δείχνοντας την απαραίτητη σοβαρότητα και ευθύνη απέναντι στους συναδέλφους τους και κατ’ επέκταση στη δημόσια υγεία, ακολούθησαν τις συμβουλές των ειδικών και άμεσα δήλωσαν ποιοι από αυτούς ήταν στενές επαφές των κρουσμάτων ώστε να προφυλάξουν τους συναδέλφους τους και την όσο το δυνατόν καλύτερη συνέχιση της λειτουργίας του εργοστασίου».

Αυτή την υπεύθυνη και ντόμπρα στάση των συναδέλφων, επισημαίνει, «έρχεται τώρα η διοίκηση της επιχείρησης να την τιμωρήσει. Επικαλούμενη ένα ακόμα από τα (πολλά) άθλια νομοθετήματα της κυβέρνησης που πήρε εν μέσω πανδημίας, με ανακοίνωσή της θέλει να βάλει όσους μπήκαν σε καραντίνα χωρίς να νοσήσουν να εργαστούν απλήρωτη υπερωρία μια ώρα μέχρι να καλύψουν τις μισές από τις ώρες που έλειψαν».

Ο χαρακτηρισμός απαράδεκτος, τονίζει, «νομίζουμε ότι είναι λίγος μπροστά στη συγκεκριμένη απόφαση της εργοδοσίας. Θυμίζει τη λαϊκή παροιμία «εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι»». Οι εργαζόμενοι, η Σωματειακή Επιτροπή του Συνδικάτου και φυσικά το ίδιο το Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου, καταλήγει η ανακοίνωση, «θεωρούμε τη συγκεκριμένη απόφαση τουλάχιστον προκλητική, δεν την δεχόμαστε και καλούμε άμεσα τη διοίκηση της εταιρείας να την πάρει πίσω. Για τον λόγο αυτό η διοίκηση του Συνδικάτου έχουμε αποστείλει επιστολή για άμεση συνάντηση με τη διεύθυνση της εταιρείας»

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός