Κινητοποίηση παραγωγών και πωλητών ενάντια στο νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές



Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Οικονομικών στο Σύνταγμα πραγματοποίησαν οι αυτοαπασχολούμενοι, επαγγελματίες και παραγωγοί των λαϊκών αγορών στο πλαίσιο της σημερινής 24ωρης απεργίας τους, μετά την απόφαση της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Πωλητών Λαϊκών Αγορών, την οποία στήριξαν δεκάδες σωματεία και Επιτροπές Αγώνα παραγωγών.

Οι αυτοαπασχολούμενοι, οι επαγγελματίες και οι παραγωγοί των λαϊκών αγορών εξέφρασαν την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο που έχει φέρει η κυβέρνηση, το οποίο ουσιαστικά ανατρέπει τον χαρακτήρα του θεσμού των λαϊκών αγορών όπως τον ξέρουμε μέχρι σήμερα, δίνοντας «αέρα στα πανιά» της επιχειρηματικής δράσης. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν εκπρόσωποι από τις αντίστοιχες Ομοσπονδίες από Θεσσαλονίκη, Θεσσαλία, Κρήτη κ.α.

Τη στήριξη του ΚΚΕ στον αγώνα των παραγωγών και πωλητών εξέφρασε ο Θανάσης Τζίμας, μέλος της ΚΕ του Κόμματος και ζήτησε την απόσυρση του νομοσχεδίου.

Δυναμικό «παρών» από την Επιτροπή Αγώνα Λαϊκών Αγορών εκ μέρους της οποίας χαιρέτισε ο Θωμάς Κούκος, ο οποίος μεταξύ άλλων σημείωσε ότι η πρόταση της κυβέρνησης έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τις πραγματικές ανάγκες και δεν αντιμετωπίζει τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο εισόδημα και στη λειτουργία των λαϊκών αγορών. Ζήτησε τη συνολική απόσυρση του νομοσχεδίου.

Αντιπροσωπεία των διαδηλωτών συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου, ο οποίος εξέφρασε τη αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει το νομοσχέδιο.

Νωρίτερα στη λαϊκή αγορά στον Κολωνό μοιράστηκαν δωρεάν τρόφιμα.

Ανάλογες κινητοποιήσεις έγιναν σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα κ.α.

Την απόσυρση του νομοσχεδίου ζητά με ανακοίνωσή της και η «Λαϊκή Συσπείρωση» Κεντρικής Μακεδονίας

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός