Ρέθυμνο: Σχημάτισαν με το σώμα τους το σύνθημα «Δουλειά για όλους με πλήρη δικαιώματα»



Με συγκέντρωση διαμαρτυρίας εργαζόμενοι από τα ξενοδοχεία και τον Επισιτισμό στο Ρέθυμνο που συσπειρώνονται στη Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία έστειλαν αγωνιστικό μήνυμα προς την εργοδοσία του κλάδου και την κυβέρνηση.

Οι εργαζόμενοι απαίτησαν και απαιτούν να επιστρέψουν στη δουλειά με όλα τα μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα και με μέτρα προστασίας της υγείας τους.

Με τη σημερινή κινητοποίηση έγινε ένα ακόμη βήμα κλιμάκωσης της πάλης ενόψει της 20ης Απρίλη, μέρα πανελλαδικής δράσης όπως αποφασίστηκε ομόφωνα από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού – Τουρισμού.

Οι συγκεντρωμένοι αφού σχημάτισαν ένα «ανθρώπινο» σύνθημα με το μήνυμα τους «Δουλειά για όλους με πλήρη δικαιώματα», στο Φάρο του ενετικού λιμανιού, φώναξαν συνθήματα και ανανέωσαν το ραντεβού τους για της 20 του μήνα.

Η ΔΑΣ «καλεί το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων να συνεδριάσει άμεσα και να προετοιμάσει την επιτυχία της κινητοποίησης στις 20 Απρίλη. Να οργανωθεί πλατιά ενημέρωση στους εργαζομένους με Συνέλευση και συγκεντρώσεις σε ανοιχτούς χώρους που θα βοηθήσουν στη μαζική συμμετοχή στον αγώνα μας».

Έχουμε πείρα, σημειώνει, «για το πως να κινητοποιούμαστε τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας. Το αποδεικνύουμε άλλωστε σε κάθε μας κινητοποίηση.

Συνεχίζουμε δυναμικά», καταλήγουν «διεκδικώντας:

Να διασφαλιστεί το δικαίωμα της επαναπρόσληψης όλων των εποχικών στον Τουρισμό και τον Επισιτισμό. Καμία απόλυση.

Αξιοπρεπές εισόδημα για όλους μέχρι να αρθούν τα περιοριστικά μέτρα και να ανοίξουν οι επιχειρήσεις.

Συλλογικές Συμβάσεις με μισθούς αξιοπρεπείς και δικαιώματα με υποχρεωτική εφαρμογή.

Να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων».

«Όλοι στις 20 Απρίλη στην κινητοποίηση των εργαζομένων του Επισιτισμού – Τουρισμού. Όλοι στην Πρωτομαγιάτικη πανελλαδική απεργία».

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός