Στις 20 Απρίλη βγαίνουν ξανά στον δρόμο (SPOT)



Σε νέες κινητοποιήσεις προχωρούν οι εργαζόμενοι στον Επισιτισμό – Τουρισμό και τα σωματεία τους την Τρίτη 20 Απρίλη, συνεχίζοντας τον αγώνα για να επιστρέψουν όλοι στη δουλειά, με όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα, με μέτρα προστασίας της υγείας τους. Μετά τις συγκεντρώσεις, παρεμβάσεις και διαμαρτυρίες που οργάνωσαν σε μια σειρά περιοχές της χώρας, τα σωματεία σχεδιάζουν τις αγωνιστικές τους πρωτοβουλίες με επόμενο σταθμό τις 20 Απρίλη, μέρα πανελλαδικής κινητοποίησης για τον κλάδο.

«Στις 9 Απρίλη τους δώσαμε το μήνυμα», τονίζουν τα σωματεία σε βίντεο που έχουν ετοιμάσει, με πλάνα από τις κινητοποιήσεις που οργανώθηκαν από τη Ρόδο μέχρι την Κέρκυρα. «Συνεχίζουμε. Οργανώνουμε τον αγώνα σε κάθε περιοχή και χώρο δουλειάς. 20 Απρίλη ξανά στους δρόμους και την Πρωτομαγιά στην απεργία», είναι το κάλεσμα που απευθύνουν.

Στην Αθήνα το Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων Αττικής καλεί σε κινητοποίηση την Τρίτη 20 Απρίλη στις 11 π.μ., στην πλατεία Κλαυθμώνος. «Είναι κατανοητό ότι η κυβέρνηση για ακόμα μια φορά θέλει να απαλλάξει τους εργοδότες από την υποχρέωση και το κόστος για τα μέτρα προστασίας στους χώρους, ρίχνοντας το βάρος της ευθύνης στις πλάτες των εργαζομένων. Αυτό θα το συνδυάσουν με το νέο νομοσχέδιο που μας γυρίζει σε συνθήκες εργασίας του 18ου αιώνα, με την κατάργηση του 8ωρου και την απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης», σημειώνει το Συνδικάτο και καλεί τους εργαζόμενους να συνεχίσουν ακόμα πιο δυναμικά τις κινητοποιήσεις.

Κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν και σε άλλες πόλεις.

Στην Πάτρα κινητοποίηση θα γίνει στις 6.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας.

Στην Καλαμάτα στις 11 π.μ. στον προαύλιο χώρο έναντι του Εργατικού Κέντρου.

Στην Κέρκυρα, το Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων και τα επιχειρησιακά σωματεία καλούν σε συγκέντρωση στις 10:30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο.

Στην Κεφαλονιά, το Σωματείο Εργαζομένων στα Τουριστικά και Επισιτιστικά Επαγγέλματα Κεφαλονιάς – Ιθάκης καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την Περιφέρεια, στις 10 π.μ.

Στη Ζάκυνθο, το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Εργαζομένων στον Τουρισμό – Επισιτισμό καλεί όλους τους εργαζόμενους που δουλεύουν σε ξενοδοχεία, εστιατόρια-επισιτισμό καθώς και όλα τα σωματεία και εργαζόμενους σε συναφή επαγγέλματα που επηρεάζονται άμεσα από τον τουρισμό, στις 6.30 μ.μ.στο χώρο της πρώην Νομαρχίας Ζακύνθου.

Στα Χανιά η συγκέντρωση θα γίνει στις 10.30 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο με κάλεσμα του Σωματείου Εργαζομένων στον Επισιτισμό Χανίων και του Σωματείου Διανομέων Χανίων.

Στο Ρέθυμνο η συγκέντρωση θα γίνει στις 11 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο στις 11 π.μ. Κάλεσμα απευθύνει και η ΔΑΣ στο Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Υπαλλήλων Συναφών Επαγγελμάτων Ρεθύμνου.

Στο Λασίθι, το Συνδικάτο Επισιτισμού-Τουρισμού καλεί στις 11 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Ν. Λασιθίου.

Στη Σάμο, η κινητοποίηση στις 11 π.μ., στην πλατεία Πυθαγόρα στο Βαθύ. Καλεί το το Σωματείο Εργαζομένων στα Ξενοδοχεία – Τουριστικά – Γραφεία και Επισιτιστικά Επαγγέλματα Σάμου.

Στη Ρόδο, τα Σωματεία Εργαζομένων των ξενοδοχείων Miramare, Amilia Mare και Sheraton, καλούν στην συγκέντρωση στις 11 π.μ. έξω από το Εργατικό Κέντρο Ρόδου.

Στην Καβάλα, το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού – Τουρισμού και Συναφών Επαγγελκάμτων Καβάλας και Θάσου, καλεί στις 6 μ.μ. στην κεντρική πλατεία.

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός