Νέες κινητοποιήσεις την Πέμπτη ενάντια στους εκβιασμούς και στις αναστολές



Από την κινητοποίηση την Τετάρτη στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός»

Από την κινητοποίηση την Τετάρτη στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός»

Σε νέα στάση εργασίας και νέες κινητοποιήσεις προχωρούν την Πέμπτη 2 Σεπτέμβρη οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, αντιδρώντας στην εφαρμογή της κυβερνητικής απόφασης που προβλέπει αναστολή καθηκόντων για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς. Οι εργαζόμενοι και τα Σωματεία τους αντιδρούν στη μετατροπή του εμβολιασμού από την κυβέρνηση σε όχημα για αναστολές εργασίας, απολύσεις και διώξεις, καθώς και σε εργαλείο για να μεταφερθούν οι κυβερνητικές ευθύνες για τη διαχείριση της πανδημίας και την υποστελέχωση του δημόσιου συστήματος Υγείας στις πλάτες των εργαζομένων.

Η στάση εργασίας έχει οριστεί από την Ομοσπονδία των Εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία από τις 10 π.μ. ως τις 3 μ.μ.

Στις 11 π.μ. θα γίνει συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας για την Αττική και στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης για τη Θεσσαλονίκη.

Ανάλογες κινητοποιήσεις θα γίνουν στις κατά τόπους ΥΠΕ και στις πύλες των νοσοκομείων στην υπόλοιπη χώρα. Συγκεκριμένα έχουν αποφασιστεί:

Στο Ηράκλειο: Στις 12 μ. στην 7η ΥΠΕ.
Στην Κέρκυρα: Στις 7 π.μ. στην πύλη του νοσοκομείου.
Στη Λευκάδα: Στις 11 π.μ. στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου
Στη Νάουσα: Στις 10 π.μ. στην πύλη του νοσοκομείου.
Στη Σάμο: Από τις 7 π.μ. συγκέντρωση στις διοικητικές υπηρεσίες.
Στη Χίο: Στις 11.30 π.μ. στην κεντρική πύλη του Νοσοκομείου Χίου .
Παρεμβάσεις ενάντια στο μέτρο των αναστολών εργασίας και την προώθηση της εμπορευματοποίησης της Υγείας πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη σε πολλές πύλες νοσοκομείων.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός