Συνεχίζεται ο αγώνας για την επαναπρόσληψη της εργαζόμενης σε ξενοδοχείο στον Πλατανιά



Την άμεση επαναπρόσληψη εργαζόμενης από ξενοδοχείο στα Χανιά, η οποία απολύθηκε επειδή δεν δέχθηκε να δουλεύει απλήρωτες υπερωρίες απαιτεί η «Ταξική Ενότητα» στο Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Χανίων.

Το Πρωτοδικείο Χανίων με έκδοση προσωρινής διαταγής την Τρίτη 14/9/2021 δικαίωσε την εργαζόμενη και σύμφωνα με την απόφαση θα πρέπει να επιστρέψει στη δουλειά της, καθώς διατηρεί το δικαίωμα της επαναπρόσληψης.

Ωστόσο «η εργοδοσία αρνείται να συμμορφωθεί με την απόφαση του Δικαστηρίου, καθώς ακόμα και σήμερα προσπαθεί να απολύσει τη συνάδελφο», σημειώνει η «Ταξική Ενότητα».

«Ο αγώνας συνεχίζεται», τονίζει και καλεί τη διοίκηση του Σωματείου να οργανώσει τον αγώνα για να επαναπροσληφθεί η εργαζόμενη, για την υπεράσπιση της Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στους χώρους δουλειάς.

Χαιρετίζει τη «μεγάλη και συγκινητική έκφραση αλληλεγγύης από τον χανιώτικο λαό, αλλά και την οργανωμένη απάντηση των οργανωμένων φορέων του εργατικού κινήματος του Νομού Χανίων» και καλεί τους εργαζόμενους να οργανωθούν άμεσα στο Σωματείο, να δυναμώσουν τη δική τους δύναμη, να ορθώσουν τείχος αντίστασης σε κάθε εργασιακό χώρο.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός