Σωματείο Εργαζ. στην Α.Ε Αθηναϊκή Ζυθοποιία : Αποφασίστηκε η εγγραφή στο σωματείο όλων των εργολαβικών εργαζομένων που δουλεύουν στις εγκαταστάσεις της



Συνάδελφοι,

Το Διοικητικό συμβούλιο στην τελευταία συνεδρίαση του αποφάσισε την δρομολόγηση εγγραφής στο σωματείο μας όλων των εργολαβικών εργαζομένων που δουλεύουν στις εγκαταστάσεις της αθηναϊκής ζυθοποιίας. Το σημερινό φαινόμενο στον ίδιο χώρο να υπάρχουν εργαζόμενοι πολλών κατηγοριών , ενώ δουλεύουν για τον ίδιο εργοδότη να αμείβονται διαφορετικά, να δουλεύουν με δυσμενείς ορούς, με τον αγώνα μας πρέπει να πάρει τέλος. Η αξιοποίηση όλου του αντεργατικού πλαισίου που έχουν εξασφαλίσει όλες οι κυβερνήσεις στους εργοδότες γίνεται εργολαβοποιώντας ολόκληρα τμήματα ανατρέποντας εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Με την απόφαση μας αυτή βρισκόμαστε δίπλα σε όλους τους συναδέλφους , παλεύοντας για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και μισθούς για να μπορούν να ζήσουν. Κανένας μόνος του.

Η αργία της Κυριακής καθιερώθηκε το 1914, μετά από 107 χρόνια ο νόμος έκτρωμα της κυβέρνησης την καταργεί ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ.

Χαιρετίζουμε το αποτέλεσμα του οργανωμένου μαζικού αγώνα των συναδέλφων στην e- food που με την συμπαράσταση και την δύναμη της αλληλεγγύης του συνόλου της εργατικής τάξης διεκδίκησαν πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Με τον αγώνα τους ανάγκασαν την πολυεθνική εκεί που είχε εξαγγείλει 116 απολύσεις μετά το στραπατσάρισμα της εικόνας του καλού εργοδότη αλλά και της πτώσης των παραγγελιών να βγει με δακρύβρεχτη ανακοίνωση ότι << λυπάται>> που έγινε λάθος επικοινωνία και ότι θα επανορθώσει όχι μόνο να πάρει πίσω τις απολύσεις αλλά και θα προχωρήσει σε 2.016 προσλήψεις αορίστου χρόνου με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.

Συνάδελφοι στον αγώνα και την αλληλεγγύη βρίσκεται η λύση. Τώρα που έσβησαν τα φώτα της δημοσιότητας για τους πυρόπληκτους συνανθρώπους μας τώρα πρέπει να σταθούμε αλληλέγγυοι, και το σωματείο μας θα είναι εκεί και με οικονομική βοήθεια αλλά και στον αγώνα τους για διεκδίκηση υποδομών.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός