Με παρέμβαση στο υπ. Εργασίας απαίτησαν την ανάκληση απόλυσης συνδικαλιστή



Με κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας, το πρωί της Τετάρτης, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και το Σωματείο Εργαζομένων στην επιχείρηση «Praktiker» απαίτησαν την ανάκληση της απόλυσης συνδικαλιστή στην οποία προχώρησε η εταιρεία στη Λάρισα. Η συγκεκριμένη απόλυση εντάσσεται στο «κάδρο» των εκδικητικών απολύσεων που γίνονται το τελευταίο διάστημα σε όλη τη χώρα, με την εργοδοσία να αξιοποιεί το νομοθετικό έκτρωμα Χατζηδάκη και την «ασυλία» που της παρέχει να «ξεφορτώνεται» συνδικαλιστές.

Οι εργαζόμενοι στην αλυσίδα «Praktiker» έχουν ήδη προχωρήσει σε στάση εργασίας πανελλαδικά και απεργία στη Λάρισα, ενάντια στην απόλυση του γραμματέα του τοπικού παραρτήματος του επιχειρησιακού Σωματείου, που βρέθηκε στο στόχαστρο επειδή αρνήθηκε τη βλαπτική μεταβολή της σύμβασής του. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο εργαζόμενος δικαιώθηκε από την Επιθεώρηση Εργασίας, ωστόσο «τιμωρήθηκε» από την εργοδοσία που θέλει να απαλλαγεί από τη συνδικαλιστική οργάνωση και τη δράση για τα δικαιώματα των εργαζομένων.

«Ο νόμος Χατζηδάκη θα μείνει στα χαρτιά, μ’ αγώνες απαντάμε στη σύγχρονη σκλαβιά», φώναξαν οι εργαζόμενοι, στέλνοντας μήνυμα στην κυβέρνηση και την εργοδοσία. «Σταθερή δουλειά, αυξήσεις στους μισθούς», απαίτησαν και κάλεσαν τους εργαζόμενους να πάρουν τη θέση τους «στον αγώνα και τα σωματεία».

Την εκδικητική και τρομοκρατική απόλυση του συνδικαλιστή, κατήγγειλε ο πρόεδρος του επιχειρησιακού Σωματείου, Γεράσιμος Τσεκούρας. «Θα κλιμακώσουμε τους αγώνες μας ώστε ο συνάδελφος να επιστρέψει στη θέση του», ξεκαθάρισε.

Αντιπροσωπεία των δύο σωματείων συναντήθηκε με εκπρόσωπο του υπουργείου, ο οποίος αρκέστηκε να παραπέμψει τους εργαζόμενους στα δικαστήρια.

«Αυτός ο νόμος είναι κομμένος και ραμμένος στα μέτρα των εργοδοτών», κατήγγειλε ο πρόεδρος του επιχειρησιακού Σωματείου και τόνισε την ανάγκη να δυναμώσει ο αγώνας για να μείνει στα χαρτιά.

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός