ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΗ: Απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα ενάντια στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση



Απεργούν σήμερα οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ ενάντια στην παραπέρα ιδιωτικοποίησή της, μέσω της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου. Παράλληλα, διεκδικούν μείωση της τιμής του ρεύματος, κατάργηση των χαρατσιών, αυξήσεις στους μισθούς κ.ά.

Στην Αθήνα η απεργιακή συγκέντρωση έγινε στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ στην οδό Χαλκοκονδύλη.

«Όχι στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ. Ενέργεια φθηνή για όλο τον λαό», απαίτησε με το πανό του το κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην Ενέργεια Αττικής – Βοιωτίας – Εύβοιας – Κορινθίας. «Ρεύμα φθηνό για όλο το λαό», φώναξαν οι εργαζόμενοι που πήραν μέρος στην κινητοποίηση πίσω από αυτό. «Τη ΔΕΗ τη χτίσαν οι εργάτες και όχι τα παράσιτα οι κεφαλαιοκράτες», ξεκαθάρισαν.

Στο πλαίσιο της συγκέντρωσης έγιναν ομιλίες από εκπρόσωπους της ΓΕΝΟΠ, αλλά και της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΔΕΗ, οι οποίοι εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ καθώς και του δικτύου διανομής της ηλεκτρικής ενέργειας.

Οι τελευταίες εξελίξεις αποτελούν «άλλον έναν κρίκο στη μακριά αλυσίδα της πολιτικής απελευθέρωσης της Ενέργειας», την οποία ακολουθούν η ΕΕ και όλες χωρίς εξαίρεση οι κυβερνήσεις, υπογράμμισε ο Ηλίας Μαστρολέων, αντιπρόεδρος της ΓΕΝΟΠ εκ μέρους της «Αγωνιστικής Συνεργασίας» ΔΕΗ. Από το βήμα της κινητοποίησης υπενθύμισε βασικούς σταθμούς της πορείας αυτής, ανέδειξε την επιδείνωση που έχει επιφέρει η πολιτική αυτή στα εργασιακά δικαιώματα του προσωπικού, αλλά και στην ποιότητα και το κόστος των υπηρεσιών που έχει ανάγκη ο λαός. «Δεν ταυτίζονται οι δικές μας ανάγκες με τα κέρδη της ΔΕΗ και των άλλων ομίλων», ξεκαθάρισε και κάλεσε σε οργάνωση του αγώνα, με ενότητα όλων των εργαζομένων του κλάδου. (Δείτε πάνω βίντεο).

ΠΑΜΕ: Αλληλεγγύη στον αγώνα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση

Τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη στον αγώνα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, για φθηνή ενέργεια μετέφερε ο Γιάννης Τασιούλας, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ.

Η ανάπτυξη κλαδικών αγώνων αυτό το διάστημα, για μια σειρά πολύ σοβαρά ζητήματα, τόνισε, μπορεί να τροφοδοτήσει ένα ενιαίο απεργιακό μέτωπο, να ενισχύσει τον κοινό αγώνα για να ανατραπούν όλοι οι νόμοι που επιτίθενται στα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα. «Έχουμε εμπιστοσύνη στο όπλο του αγώνα», υπογράμμισε και πρόσθεσε πως με το όπλο αυτό οι εργαζόμενοι μπορούν να βάλουν τη σφραγίδα τους στις εξελίξεις.

Χαιρετισμός στην κινητοποίηση έγινε και από συνδικαλίστρια από το λιμάνι του Αμβούργου, μέλος αντιπροσωπείας Γερμανών συνδικαλιστών που βρίσκεται στη χώρα μας. Στη συγκέντρωση συμμετείχε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ και του ΜέΡΑ25.

Συγκέντρωση και στο Θριάσιο Νοσοκομείο

Συγκέντρωση το μεσημέρι της Τρίτης στην είσοδο του νοσοκομείου, πραγματοποίησε το Σωματείο Εργαζομένων στο «Θριάσιο» Νοσοκομείο. 

Στις επιπτώσεις από την «απελευθέρωση της Ενέργειας και την ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, αναφέρθηκε μιλώντας στην κινητοποίηση ο Μανώλης Βαρδαβάκης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Θριάσιο Νοσοκομείο, ενώ στάθηκε στο πλαίσιο αιτημάτων, όπως να αυξηθούν οι μισθοί και οι συντάξεις και να καταργηθούν ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στα καύσιμα και ο ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης. Κάλεσε τέλος σε κλιμάκωση του αγώνα με μαζική συμμετοχή στην 24ωρη πανελλαδική απεργία των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία στις 21 Οκτώβρη.

 

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός