Απύθμενο θράσος ή τεστ αυταρχισμού η προσπάθεια διακοπής της παράστασης του Χρ. Ζαραλίκου;



«Η προσπάθεια διακοπής της σατιρικής θεατρικής παράστασης του Χριστόφορου Ζαραλίκου από τη δημοσιογράφο Σάσα Σταμάτη με ασπίδα δήθεν «αγανακτισμένων» σε ρόλο «μπράβων», μας ξυπνάει μνήμες αυταρχισμού και λογοκρισίας», τονίζει σε ανακοίνωσή του το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο σχετικά με το πρωτοφανές περιστατικό στο θέατρο «Τζένη Καρέζη».

Και συμπληρώνει ότι:

«Στην ιστορία του ελληνικού θεάτρου είναι γραμμένες με μαύρα γράμματα οι μέρες που ηθοποιοί εν μέσω παράστασης οδηγούνταν στα κρατητήρια, στις φυλακές, στην εξορία. Ακόμη και πρόσφατα υπήρξαν περιπτώσεις, καθόλου τυχαίες, που δήθεν ομάδες αγανακτισμένων πολιτών προσπάθησαν να μπλοκάρουν παραστάσεις.

Είναι αλήθεια, ο θεατρικός λόγος όταν δεν υπηρετεί τα συμφέροντα των εφοπλιστών και των μεγαλοβιομηχάνων, πονάει, γίνεται αγκάθι στο μάτι τους και ορμούν «σαν ταύροι σε υαλοπωλείο» για να φιμώσουν ό,τι αντιστέκεται στην πολιτική τους.

Οι εργαζόμενοι γνωρίζουν και έχουν βάλει από καιρό στον πάγκο τέτοιου είδους αυταρχικές συμπεριφορές. Το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης κερδήθηκε με αίμα εργατών. Δεν θα αφήσουμε κανέναν να μας το αφαιρέσει.

Στηρίζουμε, παλεύουμε για πολιτισμό απαλλαγμένο από το φόβο των μπράβων, της λογοκρισίας και της εμπορευματοποίησης».

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός