Και τη νέα χρονιά θα συνεχιστεί ο αγώνας για την υπεράσπιση της υγείας του λαού



«Εμείς και τη νέα χρονιά θα συνεχίσουμε τον αγώνα της υπεράσπισης της Υγείας του λαού απέναντι σε οποιονδήποτε την εχθρεύεται, είτε λέγεται κορωνοϊός, είτε λέγεται κυβερνητική πολιτική…» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός.

Συγκεκριμένα, σημειώνει πως «Μετά από σχεδόν 2 χρόνια πανδημίας οι παλινωδίες της κυβέρνησης και των στελεχών της δεν έχουν τέλος, με την πολιτική που ακολουθείται να οδηγεί καθημερινά σε ρεκόρ κρουσμάτων και εκατόμβες νεκρών. Για ακόμα μια φορά στις προχτεσινές δηλώσεις του ο Υπουργός Υγείας, αποθέωσε την ατομική ευθύνη και περιορίστηκε σε συστάσεις για την αποφυγή του συγχρωτισμού και της επαφής με τις ευπαθείς ομάδες μέσα στις γιορτές.

Την ίδια στιγμή προκρίνεται η χρήση μάσκας υψηλής προστασίας (ΚΝ95 ή FFP) μετακυλίοντας ακόμα μια φορά το κόστος για την πρόληψη στον λαό και τους εργαζόμενους που πληρώνουν ήδη αδρά και για τα τεστ, λόγω της ανύπαρκτης ιχνηλάτησης-επιδημιολογικής επιτήρησης, ενώ ταυτόχρονα μόνο ντροπή προκαλούν οι εικόνες με ατελείωτες ουρές αναμονής στα λιγοστά σημεία δωρεάν ελέγχου.

Η κυβερνητική στρατηγική που αντιμετωπίζει την υγειονομική περίθαλψη και την υγεία του λαού ως κόστος επιβεβαιώνεται καθημερινά στις δηλώσεις κυβερνητικών παραγόντων, προεξάρχοντος του …«καθ ύλην» αρμοδίου για θέματα Υγείας κ. Γεωργιάδη, που δε σταματάει να περηφανεύεται ότι επί ημερών του έκλεισαν νοσοκομεία που «δεν χρειάζονταν γιατί δεν είχαν κόσμο», ενώ δεν δίστασε να απειλήσει με νέο μνημόνιο σε περίπτωση που το κράτος παραχωρούσε δωρεάν διαγνωστικό έλεγχο στον πληθυσμό. Βέβαια για τα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ σε Aegean, Αττική Οδό, κανάλια και τις υπέρογκες αποζημιώσεις για κλίνες ΜΕΘ στις ιδιωτικές κλινικές δεν λέει κουβέντα…

Το αφήγημα της κυβέρνησης ότι μόνο ο εμβολιασμός σώζει και εξασφαλίζει ελευθερίες, καταρρέει αν δει κανείς ότι η πλειονότητα των νέων μέτρων που ανακοινώθηκαν αφορούν τόσο εμβολιασμένους όσο και ανεμβολίαστους. Μπορεί μέχρι τώρα τα επιστημονικά δεδομένα παρουσιάζουν τη μετάλλαξη «Ο» ναι μεν πιο μεταδοτική, αλλά ως πιο ήπια όσον αφορά τα συμπτώματα και τον κίνδυνο θανάτου, ωστόσο η ραγδαία εξάπλωση και η μαζική ταυτόχρονη νόσηση χιλιάδων ανθρώπων αναμένεται να οδηγήσει και αυξημένο αριθμό περιστατικών για νοσηλεία στα νοσοκομεία. Η πίεση στο ΕΣΥ αναμένεται να κορυφωθεί το επόμενο διάστημα δεδομένης της ανυπαρξίας μέτρων πρόληψης για αντιμετώπιση του ανεξέλεγκτου συγχρωτισμού σε σχολεία, σχολές, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και χώρους δουλειάς.

Το ΕΣΥ ήδη πιέζεται 2 χρόνια τώρα, γιατί η πανδημία το βρήκε υποστελεχωμένο και διαλυμένο από τις πολιτικές που υποχρηματοδότησαν τη λειτουργία του και προώθησαν την ανάπτυξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας.

Το ΕΣΥ ήδη πιέζεται λόγω της ανύπαρκτης Πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας. Το ΕΣΥ ήδη πιέζεται καθώς 6.000 έμπειροι υγειονομικοί βρίσκονται εκτός μάχης λόγω της αναστολής, χωρίς να έχει αναπληρωθεί το κενό που δημιουργήθηκε.

Το ΕΣΥ ήδη πιέζεται καθώς πάνω από 2.000 συνταξιοδοτήσεις της προηγούμενης χρονιάς δεν αναπληρώθηκαν.

Το ΕΣΥ ήδη πιέζεται γιατί το προσωπικό λόγω των τραγικών ελλείψεων δεν μπορεί εδώ και 2 χρόνια να πάρει τις άδειές του να ξεκουραστεί και να αναπληρώσει την εργατική του δύναμη.

Το ΕΣΥ ήδη πιέζεται γιατί καθημερινά συνάδελφοί μας υγειονομικοί νοσούν και βγαίνουν εκτός μάχης, χωρίς να υπάρχουν εφεδρείες. Ήδη στον Ευαγγελισμό τις τελευταίες 3 μέρες καταγράφηκαν >70 θετικοί υγειονομικοί. Η κυβέρνηση γνωρίζοντας ότι τα νοσοκομεία είναι στο κόκκινο και ότι δεν περισσεύει ούτε ένας υγειονομικός εκτός δουλειάς, μειώνει περαιτέρω τις μέρες καραντίνας για τους θετικούς υγειονομικούς στις 5. Ποιος θα ήθελε να φροντίζει τον άνθρωπό του ένας υγειονομικός που είναι θετικός και επιστρέφει στη δουλειά μετά από 5 μέρες και μάλιστα χωρίς τεστ;

Το ΕΣΥ ήδη πιέζεται γιατί ο ιδιωτικός τομέας συνειδητά προστατεύεται και πριμοδοτείται, όπως έδειξε και πρόσφατη μελέτη ότι το 95% των νοσοκομειακών υποδομών του ιδιωτικού τομέα είναι και μέχρι σήμερα, που αγγίξαμε τα 36.οοο κρούσματα, Covidfree. Επομένως, όποιος λέει ότι το ΕΣΥ δεν πιέζεται είναι ή άσχετος ή επικίνδυνος ή και τα δυο…

Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν ακούει τους υγειονομικούς, αλλά μας αγνοεί επιδεικτικά και δεν έχει υλοποιήσει καμία από τις προτάσεις μας που αφορούν στην ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και επιστροφή όλων των έμπειρων συναδέλφων που παραμένουν σε αναστολή καθηκόντων, επαναλειτουργία των κλειστών νοσοκομείων, δωρεάν διαγνωστικά τεστ για όλο τον πληθυσμό, εμβολιασμένο και μη, εμβολιαστικό πρόγραμμα με προσωποποιημένη ενημέρωση για τα οφέλη και τις τυχόν παρενέργειες των εμβολίων, μέτρα προστασίας στα σχολεία, τις σχολές, τους μεγάλους χώρους δουλειάς, τους χώρους φιλοξενίας μεταναστών, αύξηση των δρομολογίων στα μέσα μαζικής μεταφοράς, εξασφάλιση δωρεάν για τους υγειονομικούς και όλο τον πληθυσμό όλων των απαραίτητων μέτρων ατομικής προστασίας (ανάμεσα σε αυτά και τήρηση της καραντίνας για όσο διάστημα παραμένει θετικός αυτός που νοσεί), επίταξη των υποδομών του ιδιωτικού τομέα χωρίς παζάρια στις τιμές, για την κάλυψη σε κλίνες όλου του πληθυσμού, για να πάψουν να βρίσκονται διασωληνωμένοι συνάνθρωποί μας σε κοινούς θαλάμους.

Απευθυνόμαστε στο λαό του οποίου είμαστε κομμάτι του και μοιραζόμαστε την ίδια αγωνία για την υγεία του. Δηλώνουμε σε κάθε τόνο πως δεν θα επιτρέψουμε να παίξει κανείς με την υγεία του, την υγεία και την ασφάλεια των συναδέλφων μας. Είμαστε κάθε μέρα στο πλάι σας, στο πλάι των συγγενών σας που νοσηλεύονται, που δίνουν τη μάχη στις ΜΕΘ χωρίς να μπορούν να σας έχουν δίπλα τους, γινόμαστε η οικογένειά τους. Δίνουμε τη μάχη με αυταπάρνηση χωρίς να περιμένουμε «δωράκια» και χειροκροτήματα. Όμως δε φτάνουμε. Οι ανάγκες είναι τεράστιες και καθημερινά το ήδη κατάκοπο προσωπικό αποδεκατίζεται, γιατί είμαστε άνθρωποι και εμείς και όχι άτρωτοι. Συνταχθείτε μαζί με τους μαχόμενους υγειονομικούς για τη δική σας ΥΓΕΙΑ, για την ενίσχυση του ΕΣΥ που θα υπηρετεί τον άνθρωπο και όχι το κέρδος από τον ανθρώπινο πόνο.

Εμείς και τη νέα χρονιά θα συνεχίσουμε τον αγώνα της υπεράσπισης της Υγείας του λαού απέναντι σε οποιονδήποτε την εχθρεύεται, είτε λέγεται κορωνοϊός, είτε λέγεται κυβερνητική πολιτική…».

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός