Οι ναυτεργάτες να μαζικοποιήσουν τα Σωματεία και να απομονώσουν τους ανθρώπους των εφοπλιστών



Είναι μακρύς ο κατάλογος για τα έργα και τις ημέρες του προέδρου της ΠΕΝΕΝ για τη συμπόρευσή του με τον εργοδοτικό – κυβερνητικό συνδικαλισμό

Την επίθεση του προέδρου της ΠΕΝΕΝ Α. Νταλακογεώργου στα ταξικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, στις ταξικές δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, με αφορμή το ετήσιο τακτικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), που πραγματοποιήθηκε στις 14 Γενάρη, καταγγέλλουν τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ – «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» – ΠΕΕΜΑΓΕΝ.

Επισημαίνουν ότι οι αντιπρόσωποι των σωματείων ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ αναφέρθηκαν με στοιχεία στις ομιλίες τους για τη διαχρονική εκφυλιστική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην ΠΝΟ με ευθύνη των δυνάμεων του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού, που διατηρούν το αναχρονιστικό και αντιδημοκρατικό καταστατικό της ομοσπονδίας κατ’ εντολή των εφοπλιστών, αλλά και συνολικά για τη στάση τους στα οξυμένα προβλήματα των ναυτεργατών.

Μεταξύ άλλων επισήμαναν ότι «η κατάσταση στην ΠΝΟ παρά την αλλαγή στη θέση του γγ, η πολιτική της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας των εφοπλιστών συνεχίζει και διατηρεί αυτή τη δομή και τη λειτουργία που έχει διαμορφώσει με το καταστατικό της. Με την ομοσπονδία να αποτελεί όργανο στα χέρια των εφοπλιστών εκτελώντας τα συμφέροντά τους, κανένα πρόσωπο στη θέση του γγ δεν θα υπηρετήσει τις πραγματικές ανάγκες των ναυτεργατών που είναι σε πλήρη αντίθεση με την πολιτική των εφοπλιστών».

Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ σημειώνουν ότι «την ίδια πολιτική υπηρετεί από το 1991 ο πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ, βάζοντας φαρδιά – πλατιά την υπογραφή του στις 16 ΣΣΕ στα ποντοπόρα από το 1994 έως την τελευταία το 2010, οι οποίες εφαρμόζονται για τους ελάχιστους ναυτεργάτες στα υπό ελληνική σημαία πλοία, με την πλειοψηφία των ναυτεργατών να είναι θύματα των Διεθνών Συμβάσεων Εργασίας των ITF, IBF, ILO κ.ά. Συμβάσεις πείνας και χωρίς Κοινωνική Ασφάλιση, για την ενίσχυση της κερδοφορίας των εφοπλιστών».

Τονίζουν ότι «είναι μακρύς ο κατάλογος για τα έργα και τις ημέρες στο ναυτεργατικό κίνημα του προέδρου της ΠΕΝΕΝ, για τη συμπόρευσή του με τον εργοδοτικό – κυβερνητικό συνδικαλισμό και στις προσταγές των εφοπλιστών, αποτελώντας τον «αριστερό ψάλτη» με ψευτοεπαναστατικές κορόνες, για να καλλιεργεί συγχύσεις, αυταπάτες».

Τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία καλούν τους ναυτεργάτες «να δυναμώσουν την οργάνωση και τη μαζικοποίηση των Σωματείων, να απομονώσουν τους ανθρώπους των εφοπλιστών στο ναυτεργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, για την ανασύνταξή του, με την ενίσχυση των ταξικών συνδικάτων, την ανάπτυξη αγώνων για τα οξυμένα προβλήματα, την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας».

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός