Η Χιλή τροπαιούχος του Κόπα Αμέρικα επικρατώντας της Αργεντινής στα πέναλτι



 

Tο Κόπα Αμέρικα, κατάκτησε για πρώτη φορά στην ιστορία της η Χιλή καθώς στον τελικό που έγινε στο «Εστάδιο Νασιονάλ» του Σαντιάγο, νίκησε 4-1 την Αργεντινή στα πέναλτι. Σημειώνεται ότι τόσο ο κανονικός αγώνας, όσο και η παράταση έμειναν στο 0-0.

Από την εύστοχη εκτέλεση πέναλντι του Αλέξις Σάντσες η διοργανώτρια Χιλή σήκωσε την κούπα με την παρέα του Μέσι να μένει με την πίκρα του δεύτερου, καθώς Ιγκουαϊν και Μπανέγα αστόχησαν στην διαδικασία των πέναλτι.

Κατά την διάρκειά του ο αγώνας είχε αρκετές φάσεις, δυνατές μονομαχίες, με την Αργεντινή να στερείται τον Ντι Μαρία στο 29 λεπτό με τραυματισμό. Ίδιο σκηνικό και στην παράταση με την διαδικασία των πέναλτι να κορυφώνει την αγωνία.

Τελικά η Χιλή αναδείχτηκε τροπαιούχους, για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού μετά από πέντε αποτυχημένες προσπάθειες, ενώ η ομάδα του Μέσι δεν κατάφερε να οδηγήσει την Αργεντινή σε κατάκτηση ενός τροπαίου, και μάλιστα για δεύτερη φορά μέσα σε ένα χρόνο, καθώς είχε αποτύχει και στο Μουντιάλ.

Στον μικρό τελικό το Περού επικράτησε 2-0 της Παραγουάης λαμβάνοντας την 3η θέση.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός