«Έφυγε» ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Δημήτρης Παρίδης



Τη μάχη με τον καρκίνο έχασε το Σάββατο 22 Αυγούστου ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Δημήτρης Παρίδης.

Είχε γεννηθεί το Σεπτέμβρη του 1945 σε ένα χωριό της Καβάλας, στην πόλη όπου έκανε και τα πρώτα του βήματα στο ποδόσφαιρο από ηλικία 12 ετών, όταν παράλληλα με τις προπονήσεις του χρειαζόταν να δουλεύει για την πολύτεκνη οικογένειά του. Λίγο πριν τα 16 του χρόνια ξεκίνησε να παίζει κανονικά με την ομάδα της Καβάλας, ενώ τη δεκαετία του ’70 πέρασε στον ΠΑΟΚ όπου έπαιξε εννιά χρόνια και γνώρισε μεγάλε στιγμές, ανάμεσά τους η πρώτη κατάκτηση του πρωταθλήματος από την ομάδα το 1976 καθώς και δυο κυπέλλων.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ αποχαιρετώντας τον παλαίμαχο παίκτη με ανακοίνωσή της σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι με τη φανέλα της ομάδας είχε 186 συμμετοχές και 49 τέρματα σε επίπεδο Α’ Εθνικής, 49 αγώνες και 18 γκολ στο Κύπελλο Ελλάδος, ενώ έκανε και 11 συμμετοχές με 3 γκολ στα Κύπελλα Ευρώπης. Ο Δ. Παρίδης επίσης είχε και 6 συμμετοχές στην Εθνική Ομάδα.

Τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο του Δ. Παρίδη εξέφρασε ο υφυπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Σταύρος Κοντονής.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός