Τη μείωση της εκλογικής αποζημίωσης των δημοτικών υπαλλήλων καταγγέλλει η ΔΑΣ – ΟΤΑ



ΔΑΣ ΟΤΑΤη μείωση της εκλογικής αποζημίωσης των δημοτικών υπαλλήλων από 130 ευρώ μεικτά στα 110 για τις εκλογές της 20ής Σεπτέμβρη καταγγέλλει η ΔΑΣ – ΟΤΑ.

Παράλληλα καταγγέλλει το γεγονός ότι εργαζόμενοι σε αρκετούς δήμους είναι απλήρωτοι για τις εκλογές από το 2014 μέχρι σήμερα (5 εκλογικές αναμετρήσεις). Μάλιστα, σε πρόσφατη συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, αυτή δήλωσε αναρμόδια να δώσει λύση λόγω του υπηρεσιακού της χαρακτήρα.

Σχετικά με την πρόταση της ηγεσίας της «Συνδικαλιστικής Ανατροπής» (πρώην ΠΑΣΚΕ) για κήρυξη 48ωρης απεργίας το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Σεπτέμβρη 2015 (ημέρα των εκλογών) η ΔΑΣ – ΟΤΑ σημειώνει ότι «μια τέτοια πρόταση θα βάλει απέναντί μας όλους τους εργαζόμενους, όλα τα λαϊκά στρώματα. Θα δώσει λαβή για τη συκοφάντηση του συνδικαλιστικού κινήματος και των αγώνων μας. Αλήθεια, δεν ξέρει η ηγεσία της «Συνδικαλιστικής Ανατροπής» ότι στο ενδεχόμενο μιας απεργίας την ημέρα των βουλευτικών εκλογών, αντί να έχουμε στήριξη και αλληλεγγύη στα δίκαια αιτήματά μας, θα μας βρίζει όλος ο κόσμος;».

Σε ανακοίνωσή της η ΔΑΣ ΟΤΑ σημειώνει:

«Η ΔΑΣ ΟΤΑ θα πρωτοστατήσει στους αγώνες που έχουμε μπροστά μας, να βάλουμε στα αιτήματά μας τόσο το ζήτημα της απλήρωτης δουλειάς όσο και το ύψος της εκλογικής αποζημίωσης μιας και όλοι ξέρουν ότι από τους εργαζόμενους στους δήμους βγαίνει ο κύριος όγκος της εκλογικής δουλειάς.

Καλούμε τους συναδέλφους με την ψήφο τους να μαυρίσουν στις εκλογές όλους αυτούς τους που μαυρίζουν καθημερινά τη ζωή μας με μνημόνια και αντιλαϊκές πολιτικές».

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός