ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ



ΔΑΣ - ΟΑΣΑ

 

ΔΑΣ- Ο.Α.Σ.Α

Θέσεις της ΔΑΣ

Κυρίαρχος στόχος της παράταξης ήταν και παραμένει το να γίνει πράξη ο ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΦΟΡΕΑΣ, στη συγκοινωνία μία εταιρεία ΕΘΕΛ- ΗΛΠΑΠ- ΗΣΑΠ- ΜΕΤΡΟ –ΤΡΑΜ, ενωμένες και όχι ανταγωνιστικές. Στόχος που παλεύετε μόνο από τους κομμουνιστές και την ΔΑΣ. Οι άλλες παρατάξεις τηρώντας κατά γράμμα τις κομματικές εντολές οι οποίες κάνουνε οτιδήποτε εκτός από τον ΕΝΙΑΙΟ ΦΟΡΕΑ.

Αυτός ο στόχος δεν αρχίζει και δεν τελειώνει, στον τίτλο. Έχει να κάνει με την ουσιαστική επιδότηση της εταιρείας από τον προϋπολογισμό, έχει να κάνει με τη σωστή συντήρηση των οχημάτων , έχει να κάνει με τις συνθήκες εργασίας όλων των εργαζομένων στην εταιρεία , έχει να κάνει με τη σωστή δρομολόγηση , τους χρόνους διαδρομής , το ωράριο, τα διαλείμματα, αφετηρίες- τέρματα , χώρους υγιεινής , έχει να κάνει με τα ουσιαστικά προβλήματα που έχει δημιουργήσει η ΠΑΣΚΕ με τις ΣΣΕ που υπόγραψε και ξεπούλησε σε μία ΝΥΚΤΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ, από το ωράριο, REPO ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ, θέσεις εργασίας, δίνοντας τα πάντα κατά εντολή της Κυβέρνησης ΠΙΣΩ .

Η ΔΑΣ δεν ήτανε ποτέ και δεν θα είναι ποτέ απλώς θεατής στις εξελίξεις συμμετείχε και επιβάλλεται με την αγωνιστική της δύναμη .

Να συμμετέχει και να επιβάλλει λύσεις σε όλα τα επίπεδα ΟΧΙ μόνο στο Συνδικάτο αλλά και να παρεμβαίνει με τη Δυναμική της και σε κυβερνητικό επίπεδο όπως το έχει κάνει μέχρι τώρα καταθέτοντας προτάσεις και θέσεις επί της ΟΥΣΙΑΣ.

Κυρίαρχο ζήτημα οι ΕΚΛΟΓΕΣ του Συνδικάτου το Μάρτιο του 2003.

Στόχος της ΔΑΣ δεν είναι η διατήρηση της δύναμης αλλά το να κατακτήσει την πλειοψηφία στο Δ.Σ. του Συνδικάτου που από καλύτερη θέση και την πλήρη ενημέρωση σε καθημερινή βάση των εργαζομένων να διεκδικεί και να δίνει λύσεις στα καθημερινά προβλήματα αλλά και σε ότι προσπαθεί να επιβάλλει με πισωγυρίσματα το ΑΣΤΙΚΟ- ΚΡΑΤΟΣ .

Οι επιτροπές της παράταξης κατά ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟ επιβάλλεται να ασκούν έλεγχο ΟΧΙ μόνο στην παράταξη αλλά και στην διοίκηση του αμαξοστασίου. Να παρεμβαίνει στα Γραφεία για λύσεις στα καθημερινά προβλήματα βάρδιες, χρόνοι, διαλείμματα , στάσεις , χώροι υγιεινής κ.λ.π. και βέβαια την κατανόηση των θέσεων της ΔΑΣ από όλους τους εργαζόμενους την προβολή και την αναγκαιότητα του ΤΑΞΙΚΟΥ ΠΟΛΟΥ που εκφράζεται από το ΠΑΜΕ . Στόχος η ουσιαστική συμμετοχή του Συνδικάτου στο ΠΑΜΕ.

Οι επιτροπές αυτές το δεύτερο που πρέπει να κάνουν είναι να ανεβάσουν τη συμμετοχή των συναδέλφων σε αυτές και στην ουσιαστική στήριξη της ΔΑΣ, ΟΧΙ μόνο με τη ψήφο στη ΔΑΣ αλλά συμμετέχοντας οι συνάδελφοι με προτάσεις , θέσεις αλλά και συγκεκριμένη χρέωση στις διάφορες δουλειές της ΔΑΣ και του Συνδικάτου από την ανακοίνωση τη σύσκεψη – συνέλευση και ότι άλλο προκύπτει από την συνδικαλιστική δράση.

Καταγραφή από τους υπεύθυνους της ΔΑΣ κατά αμαξοστάσιο των φίλων και ψηφοφόρων της ΔΑΣ, τη συμμετοχή στο ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ της ΔΑΣ αλλά το πιο ουσιαστικό την οργανωμένη δράση της παράταξης και του ΠΑΜΕ.

Καταγραφή προβλημάτων κατά χώρο δουλειάς , γραμμή και άλλα και παρέμβαση των επιτροπών όπως αναφέραμε και παραπάνω.

Οι υπεύθυνοι των επιτροπών να μην φοβούνται τους συναδέλφους να τους ακούσουν με προσοχή και να δουλεύουμε με διάθεση και αποτέλεσμα . Νέο το Νέο και δίπλα τους στις γραμμές .

Δεν φτάνουμε ποτέ, πάντα θα είμαστε λίγοι, τη μάχη των εκλογών να τη δώσουμε δυνατά με εμπιστοσύνη στους συναδέλφους μας να δούμε την συμμετοχή τους και από το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ και με νέους συναδέλφους.

Να βγούμε ανοικτά στους συναδέλφους χωρίς φόβους με εμπιστοσύνη , ενθουσιασμό, ΚΑΙ θέλουμε ΚΑΙ μπορούμε αλλά και επιβάλλεται να μη χαθεί ούτε λεπτό γι’ αυτήν την εκλογική ΜΑΧΗ .

Δύσκολη ΜΑΧΗ, η ΠΑΣΚΕ, η Διοίκηση αλλά και η ΔΑΚΕ και η ΠΑΣΚ, θα χρησιμοποιήσουν όλα τα μέσα που διαθέτουν για να κλέψουν τη ψήφο των εργαζομένων , προαγωγές καλές γραμμές αλλά και ωμό εκβιασμό γιατί δεν θέλουν να μας έχουν μέσα στα πόδια τους. Η ΔΑΣ τους χαλάει τη σούπα.

Τώρα να δώσουμε όπως ξέρουμε τη ΜΑΧΗ των εκλογών και να βγει ΝΙΚΗΤΗΣ Η ΔΑΣ αλλά και με αύξηση ψήφων και με αύξηση ΕΔΡΩΝ στο Δ.Σ.

Οι Δασίτες πρέπει να χρησιμοποιήσουν κατά κόρο και δυναμικά ότι έγινε αυτό το τρίχρονο στο Προεδρείο π.χ. εκτός από τη ΣΣΕ όλα τα κείμενα από ανακοινώσεις μέχρι και το Πρακτικό του 1998 που δεν έχει μόνο για τα repo αλλά και μία σειρά σοβαρότερα προβλήματα π.χ. αλλαγή θέσης εργασίας με απόφαση του Δ.Σ. της ΕΘΕΛ αλλά και την παράλληλη εργασία ευαγγελίζοντας για τα 11 R του 1999.

Η αλήθεια είναι ότι είναι ψεύτες , αυτά όλα πρέπει να απαντώνται από τους Δασίτες επιθετικά και με τσαμπουκά .
Πουλήσατε τα repo και πήραμε πίσω 6 , μας κλέβατε από την άδεια R την καλύψαμε ισότιμα για όλους τους συναδέλφους.
Από το πρακτικό και το νόμο (36) κατσαρές τις κάναμε το ανώτερο 21 για όλους εκτός από τους βολεμένους που δεν έχουν εκλείψει τελειωτικά.

Επαφή Νέο με Νέο , ενημέρωση όλων των εργαζομένων κατά γραμμή πάνω στα προβλήματα αλλά και τη συνεργασία τους.

Σε όλα τα επίπεδα και στο ψηφοδέλτιο η παρουσία των Νέων και η βοήθεια που πρέπει να τους δώσουμε αλλά και να πάρουμε πρέπει να είναι αμφίδρομη για να έχει και Εκλογικό και όχι μόνο αποτέλεσμα.

Η τρομοκρατία έχει πολλά πρόσωπα αλλά και αποδέκτες , πρέπει να ενημερώσουμε τους πάντες να είναι και να σταθούν δυνατά μαζί μας τη ΜΑΧΗ των εκλογών για ΝΑ ΕΧΕΙ Η ΔΑΣ τη ΔΥΝΑΜΗ που της αναλογεί , την ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ 9 ΕΔΡΩΝ ΣΤΟ Δ.Σ.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός