Είδη πρώτης ανάγκης για πρόσφυγες από το Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο



Καμπάνια συλλογής ειδών πρώτης ανάγκης πραγματοποιεί το Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο στο πλαίσιο αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες και μετανάστες.

Τη Δευτέρα 2 Νοέμβρη στις 6 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί διανομή των ειδών πρώτης ανάγκης που έχουν μαζευτεί μέχρι στιγμής στο λιμάνι της Μυτιλήνης ως «ανακούφιση» για τους πρόσφυγες και μετανάστες.

Σε ανακοίνωσή του σημειώνει:

«Δε θέλουμε το Αιγαίο να γίνεται υγρός τάφος μεταναστών και προσφύγων, βρεφών, παιδιών, γυναικών και αντρών. Καλούμε τους εργαζόμενους, το λαό να μην εξοικειωθούν με αυτές τις εικόνες. Απαιτούμε να ενισχυθούν οι υποδομές και το προσωπικό που σχετίζεται με την διάσωση. Να δημιουργηθούν ανθρώπινοι προσωρινοί χώροι υποδοχής, καταγραφής και φιλοξενίας, με αξιοπρεπείς συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας, που θα λειτουργούν με ευθύνη του κράτους.

Παλεύουμε για την κατάργηση του Κανονισμού του Δουβλίνου και για τη διευκόλυνση της απευθείας μετακίνησης των προσφύγων και μεταναστών στις χώρες του πραγματικού προορισμού τους.

Παλεύουμε ενάντια στα κέντρα διαλογής (hot-spots) και τους καταυλισμούς καταναγκαστικής συγκέντρωσης 50 χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών. Ενάντια στα σύγχρονα σκλαβοπάζαρα.

Για την κατάργηση της Frontex και την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, για να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις ΕΕ-ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, να βάλουν οι λαοί τη σφραγίδα τους στις εξελίξεις, στοχεύοντας το ίδιο το σύστημα της εκμετάλλευσης που γεννά πολέμους, φτώχεια και προσφυγιά».

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός