Πανελλαδικές παρεμβάσεις ενάντια στις απολύσεις στη «Μαρινόπουλος ΑΕ»



 

Σε αγωνιστικές παρεμβάσεις έξω από τα καταστήματα της εταιρείας «Μαρινόπουλος ΑΕ» σε όλη τη χώρα προχώρησαν το Σάββατο 31 Οκτώβρη σωματεία του κλάδου του Εμπορίου και των Υπηρεσιών και οι δυνάμεις τους στην επιχείρηση.

Απηύθυναν κάλεσμα προς όλους τους εργαζόμενους στον «Μαρινόπουλο» να μη μείνουν απαθείς απέναντι στην επίθεση της εταιρείας, που κλείνει καταστήματα, απολύει εργαζόμενους, πιέζει παλιότερους εργαζόμενους να υπογράψουν την «οικειοθελή παραίτηση» με το «καρότο» του «μπόνους» των 1.500 ευρώ πέρα από την αποζημίωση που δικαιούνται, αλλά και φυσικά με το «μαστίγιο» της ανεργίας και της ανασφάλειας.

Στην Αθήνα πλήθος εργαζομένων ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων για τις συγκεντρώσεις που έγιναν έξω από αρκετά καταστήματα της αλυσίδας.

Δυναμικές παρεμβάσεις έγιναν στα μεγάλα καταστήματα της εταιρείας στη Λ. Κηφισίας (Αμπελόκηποι), στη Λεωφόρο Αθηνών, στον Άλιμο και στην Αργυρούπολη, ενώ παρεμβάσεις έγιναν και σε μικρότερα καταστήματα από Λαϊκές επιτροπές.

Τα μέλη του συλλόγου κάλεσαν τους εργαζόμενους στην επιχείρηση να μαζικοποιήσουν το σωματείο της επιχείρησης και τα κλαδικά σωματεία σε όλη την Ελλάδα. Να μη δείξουν καμία εμπιστοσύνη στην πλειοψηφία του επιχειρησιακού σωματείου, η οποία έχει επιλέξει πλευρά, δεν είναι με τους εργαζόμενους και τα συμφέροντά τους.

Παράλληλα διακίνησαν κείμενο συλλογής υπογραφών, προκειμένου να γίνει γενική συνέλευση των εργαζομένων για να παρθεί απόφαση για απεργία, κάτι που βρήκε θετική ανταπόκριση από τους εργαζόμενους.

Επίσης, κάλεσαν και τους πελάτες να δείξουν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των εργαζομένων στα «Καρφούρ-Μαρινόπουλος» ενάντια στις αντεργατικές αποφάσεις της εργοδοσίας.

Στον Πειραιά σε δυναμικές διαμαρτυρίες προχώρησαν εμποροϋπάλληλοι σε αρκετά καταστήματα της αλυσίδας «Μαρινόπουλος», σε Πασαλιμάνι, Πέτρου Ράλλη και αλλού, μετά από κάλεσμα του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πειραιά.

Οι εργαζόμενοι κάλεσαν τους συναδέλφους τους να οργανώσουν μαζί με τα κλαδικά σωματεία και τις δυνάμεις τους στη «Μαρινόπουλος ΑΕ» την πάλη κατά των αποφάσεων της εργοδοσίας.

Στο Λαύριο, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λαυρεωτικής, πραγματοποίησε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το σούπερ-μάρκετ του «Μαρινόπουλου», όπου και ενημερώθηκαν οι εργαζόμενοι και οι πελάτες για την τακτική της εργοδοσίας. Μοιράστηκαν οι ανακοινώσεις που από κοινού υπογράφουν τα κλαδικά σωματεία ιδιωτικών υπαλλήλων και εμποροϋπαλλήλων της Αττικής. Επίσης υπήρξε Κάλεσμα για την Γενική συνέλευση του σωματείου που θα γίνει αύριο Κυριακή 6μμ στο Εργατικό Κέντρο Λαυρίου.

Στη Χαλκίδα σε κινητοποίηση στο κατάστημα του Μαρινόπουλου επί της Ληλαντίων, προχώρησε το πρωί η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας, συντονίζοντας τη δράση της πανελλαδικά, με δεκάδες κλαδικά σωματεία ιδιωτικών υπαλλήλων που προχώρησαν σε αντίστοιχες κινητοποιήσεις.

Τα μέλη του σωματείου, κάλεσαν τους εργαζόμενους στην επιχείρηση να μην υποχωρήσουν μπροστά στα καινούργια σχέδια του εργοδότη για απολύσεις μέσω «οικειοθελών αποχωρήσεων».

Παράλληλα κάλεσαν σε μαζική συμμετοχή στην 24ωρη Πανελλαδική Πανεργατική απεργία στις 12 Νοέμβρη και στη συγκέντρωση στη Πλατεία Αγοράς της Χαλκίδας στις 10.30 π.μ.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός