Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες από το Σύλλογο Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής



Την αλληλεγγύη της στους πρόσφυγες, εκφράζει με ομόφωνο ψήφισμά της η γενική συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής. Απαιτεί να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, καμία συμμετοχή της χώρας μας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους, κατάργηση του κανονισμού Δουβλίνου 2, της Frontex και όλων των κατασταλτικών μηχανισμών της ΕΕ.

Το ψήφισμα του συλλόγου έχει ως εξής:

«Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες ενός εγκλήματος, εναντίον των μεταναστών και των προσφύγων που τελειωμό δεν έχει. Ενός εγκλήματος που όμως ξέρουμε από πού ξεκινάει και ποια είναι τα πραγματικά του αίτια. Σαν εργαζόμενοι και σαν άνθρωποι δεν θέλουμε το Αιγαίο να γίνεται ένας απέραντος υγρός τάφος βρεφών, μικρών παιδιών, γυναικών και ανδρών.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να μην εξοικειωθούν με αυτές τις μακάβριες εικόνες που καθημερινά προβάλλονται από τα ΜΜΕ, να μην ανεχτούν να είναι απλοί παρατηρητές στο έγκλημα που διαπράττουν οι ιμπεριαλιστές της ΕΕ – ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ρωσίας, που για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των νέων αγορών δεν διστάζουν να ξαναχαράξουν τα σύνορα, να ξεριζώσουν χιλιάδες ανθρώπους για να πετύχουν τους σκοπούς τους.

Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες ξεριζώθηκαν από τις πατρίδες τους από τη δολοφονική μηχανή των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και τους πολέμους, που προκάλεσε ιδιαίτερα σε Συρία, Ιράκ, Αφγανιστάν, Ουκρανία και γενικότερα στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική. Οργανώνουν ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, υπονομεύουν και εμποδίζουν το δικαίωμα των λαών να αποφασίζουν μόνοι τους, για το παρόν και το μέλλον τους, εξωθούν στη μετανάστευση και την προσφυγιά εκατομμύρια ανθρώπους, αποβλέποντας στον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των δρόμων μεταφοράς.

Προσπαθώντας να ξεφύγουν από τις βόμβες που τους σκοτώνουν στις πατρίδες τους, έρχονται αντιμέτωποι με την καταστολή της ΕΕ που τους πνίγει στη Μεσόγειο. Η υποκρισία της ΕΕ και των κυβερνήσεων των κρατών – μελών της αποδείχθηκε ακόμη μια φορά στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής, όπου παρά τα κροκοδείλια δάκρυα συμφωνήθηκε:

  • Αύξηση της καταστολής εναντίον των προσφύγων, που θα οδηγήσει και σε κλιμάκωση της καταστολής ενάντια στο λαϊκό κίνημα.
  • Εγκλωβισμός ενός μεγάλου αριθμού τους σε Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία κ.λπ. παρά τη θέλησή τους.
  • Ενδυνάμωση της ΦΡΟΝΤΕΞ.

Αυτή η κατεύθυνση θα οδηγήσει σε αύξηση των νεκρών μεταναστών στα σύνορα της ΕΕ. Όξυνση του προβλήματος στέγασης και διαβίωσης των μεταναστών στις χώρες υποδοχής.

Για τους λίγους που θα καταφέρουν να επιζήσουν και να φτάσουν στον τελικό τους προορισμό, ετοιμάζεται η υπερεκμετάλλευσή τους ως πάμφθηνο ευέλικτο εργατικό δυναμικό που θα προσφέρει νέα κέρδη στο μεγάλο κεφάλαιο, ενώ θα χρησιμοποιηθούν και ως βαλβίδα πίεσης για την υποβάθμιση των εργασιακών δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων.

Αυτές οι πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κυβερνήσεων των κρατών – μελών της θα λειτουργήσουν ως άλλοθι στη δράση φασιστικών και ναζιστικών οργανώσεων, όπως η Χρυσή Αυγή στην Ελλάδα, η Λέγκα του Βορρά στην Ιταλία, ΠΕΓΙΔΑ στην Γερμανία κ.ά.

Καλούμε σε μαζική αγωνιστική δράση τις συνδικαλιστικές οργανώσεις κάθε χώρας, ενάντια στις κυβερνήσεις και τις πολιτικές δυνάμεις που στηρίζουν το αιματοκύλισμα των λαών. Ενάντια σε κυβερνήσεις, που παίρνουν μέρος στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, στηρίζουν το ΝΑΤΟ και το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ.

Καλούμε σε αγώνα ενάντια στις αντιπροσφυγικές πολιτικές της ΕΕ που δίνουν πάτημα στο ρατσισμό και την ξενοφοβία, υπέρ ενός κινήματος αλληλεγγύης που θα δώσει χέρι βοηθείας στους πρόσφυγες, στον κοινό μας αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλισμό και την εκμετάλλευση.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις ΕΕ – ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ρωσίας.
  • Καμία συμμετοχή της χώρας μας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους.
  • Κατάργηση του κανονισμού Δουβλίνου 2, της Frontex και όλων των κατασταλτικών μηχανισμών της ΕΕ.
  • Όχι σε νέα μέτρα της ΕΕ για καταστολή στα σύνορα.
  • Όχι στα κέντρα διαλογής (hot spots) και τους καταυλισμούς καταναγκαστικής συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών.
  • Δημιουργία αξιοπρεπών, προσωρινών χώρων υποδοχής με ευθύνη του κράτους και όχι των ΜΚΟ, καταγραφής και φιλοξενίας, με ενίσχυση του προσωπικού και των υποδομών που σχετίζονται με τη διάσωση, καταγραφή – ταυτοποίηση, στέγαση – σίτιση – περίθαλψη, νομική κάλυψη.
  • Απευθείας μεταφορά των προσφύγων από τα νησιά και τα σημεία εισόδου στις χώρες τελικού προορισμού τους.
  • Κατάργηση του φράκτη (12,5 χλμ.) του Έβρου που αποτελεί ντροπή και υπάρχει ακόμη».

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός