ΛΑΡΙΣΑ Χωρίς δώρο Χριστουγέννων οι εργαζόμενοι του κέντρου αποκατάστασης «ΑΡΩΓΗ»



Φωτό αρχείουΤη διεύθυνση του κέντρου αποκατάστασης «ΑΡΩΓΗ» για τη μη πληρωμή του Δώρου Χριστουγέννων στους εργαζόμενους και την οφειλή αρκετών δεδουλευμένων καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας.

Καλεί άμεσα την επιθεώρηση εργασίας να παρέμβει και να επιβάλει την καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων σε όλους τους εργαζόμενους και τις σχετικές κυρώσεις που προβλέπονται από τη νομοθεσία.

Σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο σημειώνει ότι «η εργοδοσία της ΑΡΩΓΗΣ έχει ξεπεράσει κάθε όριο προκλητικότητας και αντεργατικής συμπεριφοράς. Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι επι μήνες, δίχως Δώρο Χριστουγέννων, απολύσεις, δικαστήρια, εκφοβισμό σε όποιον διαμαρτύρεται και διεκδικεί το δίκιο του.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, να πάψουν να δείχνουν ανοχή στην απλήρωτη εργασία και στην κοροϊδία της εργοδοσίας. Η εργοδοσία αυτή την ανοχή εκμεταλλεύεται και την ανάγκη για δουλειά, αλλά αυτά οδηγεί στα χειρότερα. Συσπειρωμένοι στο Κλαδικό Σωματείο Ιδιωτικών Κλινικών και στο ΕΚΝΛ, να απαιτήσουν αγωνιστικά τόσο το Δώρο Χριστουγέννων, όσο και τα υπόλοιπα δεδουλευμένα.

Η εμπειρία πια τους έχει δείξει καθαρά, ότι όσοι το προηγούμενο διάστημα δεν τόλμησαν να συμμετάσχουν στις απεργίες και στην επίσχεση εργασίας, δεν έλυσαν κανένα πρόβλημα, αντίθετα η απληρωσιά, η εντατικοποίηση και οι απολύσεις δεν σταμάτησαν».

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός