ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ: Να βγάλει παράνομη τη στάση εργασίας επιχειρεί η διοίκηση της εταιρείας «Αφοί Βλάχου»



Τη διοίκηση της εταιρείας «Αφοί Βλάχου», η οποία απειλεί να βγάλει παράνομη τη στάση εργασίας που έχει εξαγγελθεί για σήμερα, καταγγέλλει το ΔΣ της Πανελλαδικής Ένωσης Λιθογράφων.

Οι εργαζόμενοι ύστερα από Γενική Συνέλευση αποφάσισαν να προχωρήσουν για σήμερα Παρασκευή σε τρίωρες στάσεις εργασίας στη λήξη κάθε βάρδιας διαμαρτυρόμενοι για την καθυστέρηση στην καταβολή της μισθοδοσίας τους,

Σε ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων σημειώνει πως «είναι απαράδεκτο ότι η εργοδοσία της εταιρείας αντί να έρθει απολογητικά να ζητήσει συγνώμη που οι εργάτες εδώ και μία εβδομάδα δουλεύουν απλήρωτοι, τολμάει να κουνάει το δάχτυλο απειλώντας για νομικές κυρώσεις. Αντί να σταθεί στην ουσία του προβλήματος που η ίδια έχει δημιουργήσει στους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους, ενοχλήθηκε τάχα από τις 3,5 ώρες “καθυστέρηση” στην ειδοποίηση της στάσης εργασίας. Το Σωματείο γνωρίζει πολύ καλά τι λέει ο νόμος για τις απεργίες, όπως και τι λέει ο νόμος για τις καθυστερήσεις πληρωμών.

Η διοίκηση της εταιρείας ξέρει να είναι απαιτητική στην εντατικοποίηση της παραγωγής, αλλά όχι να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της όπως οφείλει. Μπορεί να αυγατίζει τα κέρδη της χρόνο με το χρόνο και περισσότερο, αλλά από την άλλη όχι μόνο δεν περισσεύει ένα ευρώ αύξηση στους εργαζόμενους, αλλά καθυστερεί στην καταβολή των ήδη χαμηλών αποδοχών τους.

Αν νομίζει η εταιρεία ότι με απειλές στο Σωματείο, την Επιτροπή και τους εργαζόμενους μπορεί να κάμψει τις διαθέσεις, κάνει μεγάλο λάθος. Στην ιστορία του το Σωματείο έχει υποστεί διώξεις από πολύ ισχυρότερους αντιπάλους από την «Αφοί Βλάχου» και δεν λύγισε. Δεν θα λυγίσει ούτε τώρα! Κάθε χτύπημα στο κίνημα και τα όργανά του, θα μας ατσαλώνει, όπως δένει το ατσάλι από τα χτυπήματα.

Όσον αφορά το δικηγόρο της εταιρείας, που έδωσε τη συμβουλή να μας προειδοποιήσουν για νομικές κυρώσεις, καλά θα έκανε να συμβάλει στην επιτυχία της απεργίας που βρίσκεται ο κλάδος του και να μη συμβουλεύει τους βιομήχανους για το πώς θα βγάλουν παράνομες τις κινητοποιήσεις των απλήρωτων εργατών».

Σε αυτή τη φάση το ΔΣ του Σωματείου αποφάσισε την αναστολή της πρωινής στάσης εργασίας, επισημαίνοντας ότι «να είναι σίγουρη η εργοδοσία ότι υπάρχει συνέχεια και δεν ξεμπερδεύει έτσι εύκολα με τους αγώνες των εργατών. Οι στάσεις εργασίας στην απογευματινή και τη νυχτερινή βάρδια θα γίνουν κανονικά».

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός