ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ» Στα πρόθυρα να κλείσει η αιματολογική κλινική



Τρομοκρατικές πρακτικές της διοίκησης καταγγέλλει η «Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών» του νοσοκομείου

Ενα βήμα πριν το κλείσιμο βρίσκεται η αιματολογική κλινική του Γενικού Ογκολογικού Νοσοκομείου Κηφισιάς «Αγιοι Ανάργυροι», μία από τις έξι αιματολογικές κλινικές στο Λεκανοπέδιο, όπου νοσηλεύονται σοβαρά αιματολογικά περιστατικά (οξεία λευχαιμία, λεμφώματα, μυελώματα κ.λ.π.). Αυτά είναι τα αποτελέσματα της περικοπής των κρατικών δαπανών για την Υγεία, με σοβαρότατες συνέπειες για τους ασθενείς.

Η έλλειψη προσωπικού της κλινικής είναι διαχρονική. Από τότε που κατασκευάστηκε το νοσοκομείο, παρότι είχε προβλεφθεί ειδικός χώρος με επιστημονικές προδιαγραφές δυναμικότητας 13 κλινών (σ.σ. αλλά και μηχανήματα για μεταμόσχευση μυελού των οστών), δεν νοσηλεύονταν εκεί αιματολογικοί ασθενείς. Μόνο μετά από επαναλαμβανόμενες κινητοποιήσεις των εργαζομένων και των Λαϊκών Επιτροπών της περιοχής τελικά μεταφέρθηκε η αιματολογική στο χώρο της.

Πέρυσι, όταν συνταξιοδοτήθηκαν δύο γιατροί, η αιματολογική συγχωνεύτηκε με την καρδιολογική κλινική και νοσηλεύονταν πλέον μόνο τα πιο ελαφριά περιστατικά. Τα υπόλοιπα μεταφέρονταν σε άλλα νοσοκομεία. Αντίστοιχα, η διοίκηση του νοσοκομείου έχει επιχειρήσει να συγχωνεύσει και το εργαστήριο της αιματολογικής με τα υπόλοιπα εργαστήρια του νοσοκομείου. Αυτή τη στιγμή στην αιματολογική κλινική έχουν απομείνει μια μόνιμη και μια επικουρική γιατρός, ενώ οι νοσηλευτές είναι κοινοί με της καρδιολογικής. Δεν υπολειτουργεί απλά, είναι στα πρόθυρα κλεισίματος.

Στο μεταξύ η «Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών» (ΑΣΥ) του νοσοκομείου «Αγιοι Ανάργυροι» καταγγέλλει τον προσωρινό διοικητή του νοσοκομείου για τρομοκρατία και αυταρχισμό απέναντι στις επαναλαμβανόμενες κινητοποιήσεις των εργαζομένων. Κάλεσε σε απολογία «δύο νοσοκόμους που συμμετείχαν στη συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας στις 15 Γενάρη, μετά από απόφαση του σωματείου εργαζομένων. Εχουν προηγηθεί «συστάσεις» από την Υγειονομική Περιφέρεια, προς το σωματείο εργαζομένων να μην γίνουν συγκεντρώσεις στο υπουργείο Υγείας…».

Οι εργαζόμενοι το τελευταίο διάστημα διαμαρτύρονται για τις μεθοδεύσεις της διοίκησης του νοσοκομείου να σταματήσει να μισθώνει πούλμαν για τη μεταφορά τους, κάτι που γινόταν πάντα λόγω της σοβαρής ανεπάρκειας των αστικών συγκοινωνιών. Οι εργαζόμενοι διεκδικούν ταυτόχρονα, για τη ριζική λύση του προβλήματος, το νοσοκομείο να αγοράσει δικά του μεταφορικά μέσα και να πυκνώσουν τα δρομολόγια των αστικών συγκοινωνιών για την εξυπηρέτηση των ασθενών. Η ΑΣΥ καλεί το υπουργείο Υγείας να πάρει θέση στις τρομοκρατικές μεθοδεύσεις.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός