ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΝΩΝΥΜΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙΩΝ Καταγγέλλει τον όμιλο «Vodafone» και την εταιρεία «C4S» για την απόλυση εργαζόμενου μετά την απεργία



Φωτό ΑρχείουTην εργοδοσία του ομίλου «Vodafone» και της εταιρείας «G4S» για απόλυση πρωτοπόρου εργαζόμενου φύλακα, μετά την απεργία στις 4 Φλεβάρη στην οποία έλαβε μέρος, καταγγέλλει ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ανωνύμων Εταιρειών και Γραφείων.

Το κλαδικό σωματείο στην ανακοίνωσή του, καταγγέλλει την εργοδοσία που «κλιμακώνει την επίθεση στα δικαιώματα της εργατικής τάξης μέσω του χτυπήματος της συνδικαλιστικής δράσης».

Αναφέρει ότι από την επόμενη κιόλας μέρα της πετυχημένης απεργίας στις 4 Φλεβάρη, η εργοδοσία «έκανε προσπάθεια να απομακρύνει πρωτοπόρο συνάδελφο, φύλακα στο κτήριο της Πειραιώς από το χώρο δουλειάς του». Αναφέρει, ότι παρ’ όλο που το εβδομαδιαίο πρόγραμμα είχε οριστεί από Παρασκευή 5 Φλεβάρη για όλους, «η εργοδοσία απέφευγε να αναφέρει στον απολυμένο συνάδελφο το ωράριό του». Τελικά, την Τρίτη 9 Φλεβάρη, «και αφού ο συνάδελφος έκανε καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας, λόγω στέρησης αντικειμένου εργασίας, έφτασε στο σπίτι του εξώδικο καταγγελίας σύμβασης».

Ο Σύνδεσμος, αφού επισημαίνει ότι δεν αποδέχεται την απόλυση που την καταγγέλλει ως άκυρη, υπογραμμίζει: «Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας και την πάλη μας ενάντια στην τρομοκρατία του ομίλου «Vodafone» και της «G4S», ενάντια στις πολιτικές της κυβέρνησης, της τρόικας, της ΕΕ που δίνουν γη και ύδωρ στους εργοδότες μας».

Καλεί, τέλος, «τα μέλη του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής του Νομού Αττικής και τους συναδέλφους της «Vodafone» να σπάσουν την τρομοκρατία, να οργανωθούν στα σωματεία τους και να κάνουν το φόβο της εργοδοσίας πράξη».

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός