Χημικά και καταστολή στους υγειονομικούς



Το μπλοκ του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας στη χτεσινή παναττική κινητοποίησηΠαναττική στάση εργασίας και κινητοποίηση στα υπουργεία Υγείας και Οικονομικών έκαναν χτες οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, απαιτώντας να αποσυρθεί ο νόμος – λαιμητόμος για το Ασφαλιστικό.

 Οι υγειονομικοί συγκεντρώθηκαν αρχικά στο υπουργείο Υγείας όπου έγιναν ομιλίες. Μεταξύ άλλων, που πήραν το λόγο, η Ολγα Σιάντου, μέλος της ΕΕ της ΠΟΕΔΗΝ και μέλος της Γραμματείας Αττικής Υγείας – Πρόνοιας του ΠΑΜΕ, επανέλαβε το καθολικό αίτημα για άμεση απόσυρση του εκτρωματικού κυβερνητικού σχεδίου για το Ασφαλιστικό και κάλεσε σε κλιμάκωση του αγώνα με 48ωρη απεργία στην περίπτωση που η κυβέρνηση φέρει το σχέδιο στη Βουλή.

Ακολούθησε πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών, όπου οι εργαζόμενοι δέχτηκαν χημικά από τις αστυνομικές δυνάμεις που τους απώθησαν από την είσοδο του υπουργείου και ενώ εξέφραζαν τη διαμαρτυρία για το γεγονός ότι ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος απουσίαζε, παρά το γεγονός ότι είχε ενημερωθεί εδώ και μια βδομάδα για την κινητοποίηση και το αίτημα για συνάντηση. Οι εργαζόμενοι απάντησαν στην επιχείρηση τρομοκράτησής τους με συνθήματα όπως: «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, του λαού η πάλη θα την σπάσει».

To ΠΑΜΕ Υγείας – Πρόνοιας, σε ανακοίνωσή του, καταδικάζει τον αυταρχισμό της κυβέρνησης και την επίθεση κατά των διαδηλωτών. Ανάμεσα σε άλλα, σημειώνει: «Τα χημικά και η καταστολή δεν μπορούν να αναστείλουν τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των υγειονομικών, την κλιμάκωση των αγώνων, για να αποσυρθεί το αντιασφαλιστικό σχέδιο της κυβέρνησης. Η επίθεση αυτή είναι συνέχεια της τρομοκρατίας, που αναπτύσσεται σε πολλά νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και προνοιακά ιδρύματα!».

Νωρίτερα το πρωί, συνδικαλιστές της ΠΟΕΔΗΝ απέκλεισαν συμβολικά τις εισόδους του υπουργείου Υγείας.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός