ΣΤΑΘΜΟΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΚΙΒΩΤΙΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ Τρομοκρατία και απαγορεύσεις από την εργοδοσία



Από την κινητοποίηση των εργαζομένωνΑντιμέτωποι με την τρομοκρατία και τις απαγορεύσεις της εργοδοσίας στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά – ΣΕΠ (θυγατρική της «Cosco») βρίσκονται από το ξημέρωμα οι εργαζόμενοι και το σωματείο τους, με την ανοχή της κυβέρνησης και των μηχανισμών του κράτους.

Για σήμερα Δευτέρα, το σωματείο των εργαζομένων είχε κηρύξει στάση εργασίας από τις 9 π.μ. ως τις 1 μ.μ. στο χώρο δουλειάς (προβλήτες 2 και 3) και καλούσε σε Γενική Συνέλευση «για να αποφασίσουμε την παραπέρα κλιμάκωση του αγώνα μας για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας».

Τα αιτήματα που προβάλλει το σωματείο είναι υπογραφή ΣΣΕ, μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, τήρηση του διαλείμματος, παρουσία ασθενοφόρου στο χώρο στελεχωμένο με το κατάλληλο προσωπικό, ένσημα ΒΑΕ για όλους, αναγνώριση όλων των ειδικοτήτων, να γίνουν όλοι οι εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης. Το σωματείο διεκδικεί, επίσης, την ανάκληση της άδικης και εκδικητικής απόλυσης ενός εργαζόμενου που είναι ιδρυτικό και δραστήριο μέλος του σωματείου.

Από νωρίς το πρωί, εργαζόμενοι της ΣΕΠ βρέθηκαν έξω από την πύλη της επιχείρησης στο Ικόνιο μαζί με τη διοίκηση του σωματείου. Σε αίτημα της διοίκησης να μπει στο χώρο μια αντιπροσωπεία του σωματείου μαζί με τον πρόεδρο του ΕΚ Πειραιά για να ενημερώσουν τους εργαζομένους και να τους καλέσουν στη στάση εργασίας, η εργοδοσία τους ανακοίνωσε ότι δεν το επιτρέπει και επικαλέστηκε λόγους ασφαλείας!

Ακολούθησαν παρεμβάσεις στην Επιθεώρηση Εργασίας και στο υπουργείο Εργασίας. Ωστόσο, μια ώρα μετά την καταγγελία κανείς από τον κρατικό μηχανισμό δεν είχε παρέμβει για το θέμα, παρά την καταφανέστατη παρανομία της εργοδοσίας.

Σύμφωνα με καταγγελίες των εργαζομένων, από την Κυριακή το απόγευμα η εργοδοσία άλλαξε βάρδιες σε εργαζόμενους που σήμερα το πρωί θα συμμετείχαν στη στάση εργασίας.

Τελικά κάτω από την πίεση των εργαζόμενων και του Σωματείου που παρέμειναν αμετακίνητοι στη πύλη του ΣΕΠ η εργοδοσία υποχρεώθηκε να επιτρέψει σε αντιπροσωπεία τους τους να μπει στο χώρο και να ενημερώσει τους εργαζόμενους.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός