ΟΓΕ: Πανό μπροστά στο Σύνταγμα για την Παγκόσμια Μέρα Γυναίκας



«8 Μάρτη. Αγωνιζόμαστε: Για εργασία, Κοινωνική Ασφάλιση, προστασία της μητρότητας. Για ζωή χωρίς φτώχεια, ανεργία, πολέμους, προσφυγιά». Πανό με αυτό το σύνθημα άνοιξε η ΟΓΕ με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας, στο Σύνταγμα, μπροστά από το κτίριο της Βουλής.

Με τις σημαίες, τα συνθήματα και τις ανακοινώσεις καλούν στη συγκέντρωση στις 6.30 μ.μ. στα Προπύλαια.

«Οι γυναίκες θέλουν σταθερή δουλειά κι όχι απασχόληση και σύγχρονη σκλαβιά», «8 του Μάρτη σύμβολο αγώνα θα μας οδηγεί κι ετούτο τον αιώνα», «Κοινωνική Ασφάλιση για μας και τα παιδιά μας, του κράτους υποχρέωση κι εμάς δικαίωμά μας» είναι μερικά από τα συνθήματα που ακούγονται.

Παράλληλα, η ΟΓΕ καταδικάζει την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο τόσο με σχετικό πανό που άνοιξε δίπλα στο κεντρικό όσο και με συνθήματα ενάντια στη μετατροπή του Αιγαίου και της Μεσογείου σε «θάλασσα νεκρών».

Επίσης, με τη σημερινή της πρωτοβουλία, η ΟΓΕ σχολιάζει την προγραμματισμένη για σήμερα συζήτηση στη Βουλή με θέμα τη συμμετοχή των γυναικών στα λεγόμενα «Κέντρα Λήψης Αποφάσεων». Καταγγέλλει την κοροϊδία προς τις γυναίκες του καθημερινού μόχθου, τις οποίες η ΕΕ, οι κυβερνήσεις και τα κόμματα που τη στηρίζουν καλούν να «αναδειχθούν» στα Κοινοβούλια και τη διοίκηση των επιχειρηματικών ομίλων.

Καλεί τις εργαζόμενες και τις άνεργες να πάρουν τη θέση τους εκεί που η συμμετοχή τους έχει νόημα και αξία, εκεί που μπορούν να συζητήσουν και να πάρουν αποφάσεις αγώνα και διεκδίκησης, δηλαδή στους φορείς του εργατικού – λαϊκού κινήματος.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός