Πόλεμος



 Σε συνέντευξή του στη γερμανική «Bild», ο Γάλλος Πρόεδρος, Φρ. Ολάντ, ευχαρίστησε τη γερμανική κυβέρνηση για τη στρατιωτική υποστήριξη της Γαλλίας στο Μάλι, όπου γερμανικές δυνάμεις ενισχύουν την ειρηνευτική αποστολή των κυανοκράνων του ΟΗΕ, και στη Συρία.

«Αντιλαμβάνομαι πως ήταν μία δύσκολη απόφαση, γιατί από μία άποψη σήμαινε εξέλιξη της γερμανικής πολιτικής (…) Οι δύο χώρες μας πρέπει να συμφωνήσουν σε μια δημοσιονομική προσπάθεια για την Αμυνα. Και επίσης να αναλάβουν δράση εκτός Ευρώπης. Ας μην στηριζόμαστε σε άλλη δύναμη, ακόμη και φιλική να είναι αυτή, για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας» δήλωσε ο Ολάντ (ηλεκτρονικό «Βήμα», 6/4/2016). Είναι γνωστό ότι η Γαλλία διεξάγει πολεμικές ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στην Αφρική, ενώ το ίδιο κάνει και στη Συρία. Είναι γνωστό, επίσης, ότι η γερμανική κυβέρνηση, παρότι με βάση τη Συνθήκη Ειρήνης μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο δεν μπορούσε να διεξάγει στρατιωτική δράση έξω από τα σύνορά της, τώρα αποφάσισε να το κάνει και μάλιστα έχει στρατό στο Αφγανιστάν, ενώ η προσέγγισή της πρόσφατα με την Τουρκία δημιουργεί γέφυρες για ανάλογη δράση στη Μέση Ανατολή. Κάλεσμα, λοιπόν, για ενεργό αυτοτελή πολεμική ιμπεριαλιστική δράση της Γερμανίας ή και των δύο μαζί. Οπως και να ‘χει, ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος είναι παρών. Οι ενδοϊμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί οξύνονται στο έπακρο, με κινδύνους για νέα ολοκαυτώματα λαών.

http://www.rizospastis.gr/columnPage.do?publDate=9/4/2016&id=16164&contextTypeId=4

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός