ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΠΛΟΚΩΝ: Ο αγώνας συνεχίζεται – Τελικός νικητής θα είναι ο λαός



Το μπλοκ της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων το Σάββατο 7 Μάη στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην ΟμόνοιαΤο μακρόχρονο και σκληρό αγώνα των μικρομεσαίων αγροτών, μαζί με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα ενάντια στο νόμο-λαιμητόμο για το Ασφαλιστικό – Φορολογικό χαιρετίζει η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων.

Σημειώνει ότι το αγωνιστικό κίνημα των μικρομεσαίων αγροτών θα συνεχίσει την προσπάθεια για την ανασυγκρότηση, τη μαζικοποίηση και την ενδυνάμωσή του και ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί σε συμμαχία με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων έχει ως εξής:

«Χαιρετίζουμε τον μακρόχρονο και σκληρό αγώνα των μικρομεσαίων αγροτών, μαζί με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα ενάντια στο κυβερνητικό νομοσχέδιο-λαιμητόμο για το Ασφαλιστικό – Φορολογικό.

Παρά τη μεγάλη λαϊκή αντίδραση, αυτό το νομοσχέδιο άγριας λεηλασίας του λαού, που η κυβέρνηση, ενεργώντας σαν αισχρός πολιτικός απατεώνας, έφερε αιφνιδιαστικά μέσα στο Σαββατοκύριακο στη Βουλή, ψηφίστηκε από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ.

Είναι, μάλιστα, χαρακτηριστική η υποκρισία και η πολιτική ανεντιμότητα αυτής της κυβέρνησης, αφού δεν τηρήθηκαν ούτε καν οι φειδωλές υποσχέσεις που είχε δώσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός στη συνάντησή του με την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων για το ύψος του αφορολόγητου ορίου, τα «αγροτοδικεία» κλπ.

Να είναι σίγουροι όλοι όσοι ψήφισαν ΝΑΙ στο προσχεδιασμένο έγκλημα ότι αυτή η ενέργειά τους δεν πρόκειται να ξεχαστεί από τον αγροτικό κόσμο και αργά ή γρήγορα οι βαριές πολιτικές ευθύνες θ’ αποδοθούν, όπως αρμόζει και αξίζει, σε όλους και στον καθένα ξεχωριστά.

Η κυβέρνηση να μην κάνει το λάθος να θεωρήσει ότι με την ψήφισή του αυτός ο σφαγιαστικός νόμος νομιμοποιείται στην αγροτική – λαϊκή συνείδηση. Ούτε να της περάσει από το μυαλό πως θα τελειώσουν οι αγροτικές – λαϊκές αγωνιστικές αντιδράσεις στην κυβερνητική ληστεία.

Οι μικρομεσαίοι αγρότες. που επί 40 μερόνυχτα παλεύαμε στα μπλόκα για να μην έρθουν αυτά τα, εξοντωτικά για μας και για όλο το λαό μέτρα, δεν τα παρατάμε, δεν «καταθέτουμε τα όπλα». Θα συνεχίσουμε τον αγώνα με ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και δύναμη, με όλα τα μέσα που διαθέτουμε. Η ψήφιση στη Βουλή των ληστρικών μέτρων δεν πρόκειται να μας οδηγήσει σε απογοήτευση και στη μοιρολατρία.

Ας το καταλάβουν αυτό καλά οι κυβερνώντες και οι συνεταίροι τους της ΕΕ και του ΔΝΤ, αλλά και όσοι δεν ψήφισαν τα μέτρα εξυπηρετώντας αντιπολιτευτικές σκοπιμότητες και όχι επειδή διαφωνούν επί της ουσίας, αφού είχαν ψηφίσει το γενικό πλαίσιο (3ο μνημόνιο) τον Αύγουστο του 2015 και τα ίδια που κάνει η τωρινή κυβέρνηση θα έκαναν αν βρίσκονταν στη θέση της. Έχουν όλοι δεσμευτεί ώστε ο κρατικός προϋπολογισμός να εξοικονομήσει δισ. ευρώ από την Κοινωνική Ασφάλιση για να τα δώσει ως ενισχύσεις στους βιομηχάνους, μεγαλέμπορους, τραπεζίτες.

Το αγωνιστικό κίνημα των μικρομεσαίων αγροτών θα συνεχίσει την προσπάθεια για την ανασυγκρότηση, τη μαζικοποίηση και την ενδυνάμωσή του, ώστε να πολεμάμε από καλύτερες θέσεις, πιο αποτελεσματικά, όλους τους αντιπάλους και τους εχθρούς μας. Θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε στις μάχες μαζί με τ’ αδέλφια μας τους εργαζόμενους.

Μόνο έτσι μπορεί να είναι αποτελεσματικός και περιφρουρημένος ο αγώνα μας, όπως αποδείχτηκε στο μεγάλο παναγροτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα στη διάρκεια των μπλόκων, το περασμένο Σάββατο στην Ομόνοια κι άλλες πολλές φορές, ενώ αντίθετα όσοι ξεκόβουν από αυτή την κοινή αγωνιστική πορεία υπάρχει κίνδυνος να βρεθούν απροετοίμαστοι στις δημαγωγίες των κυβερνητικών κομμάτων, ανέτοιμοι μπροστά στις προβοκάτσιες και στην κρατική καταστολή, όπως κάποιοι συνάδελφοί μας και την Κυριακή το βράδυ στο Σύνταγμα.

Η συμμαχία με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα θα μας κάνει πιο δυνατούς για να μπορούμε όλοι μαζί να εμποδίζουμε την εφαρμογή αντιλαϊκών νόμων, να αποσπούμε κατακτήσεις, να ανατρέπουμε αντιλαϊκές πολιτικές.

Ο αγώνας μας συνεχίζεται με όλες τις δυνάμεις, με κάθε μέσο. Ψηλά το κεφάλι. Τελικός νικητής θα είναι ο λαός…».

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός