Η ΑΕΚ τροπαιούχος μετά το 2-1 επί του Ολυμπιακού



Η ΑΕΚ στέφθηκε Κυπελλούχος Ελλάδας για το 2016, καθώς στον τελικό που έγινε στο ΟΑΚΑ επικράτησε του Ολυμπιακού με 2-1.

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν την κατοχή της μπάλας στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, αλλά χωρίς ουσία, καθώς δεν έβρισκαν διαδρόμους για να μπορέσουν να φτάσουν στο γκολ.

Αντίθετα, η AEK περίμενε τον Ολυμπιακό στα 2/3 του γηπέδου και αναζητούσε προϋποθέσεις για την αντεπίθεση.

Έτσι, χωρίς να είναι πολύ καλύτερη του Ολυμπιακού αλλά παίζοντας σαφώς πιο έξυπνα από τους «ερυθρόλευκους», η ΑΕΚ βρέθηκε μπροστά στο σκορ στο 38′ εκμεταλλευόμενη τη μοναδική ευκαιρία που της παρουσιάστηκε. Συγκεκριμένα στο 38′, ο Βάργκας σέντραρε από αριστερά, ο Μάνταλος πετάχτηκε ανενόχλητος απέναντι από τον Ρομπέρτο και με κεφαλιά έκανε το 1-0 για την Ένωση.

Στις αρχές του β’ ημιχρόνου η ΑΕΚ διπλασίασε τα τέρματά της. Στο 51′ ο Βάργκας βρήκε τον Τζεμπούρ, που από δεξιά μπαίνει στην περιοχή και σούταρε κάτω από τα πόδια του Ρομπέρτο για το δεύτερο γκολ της Ένωσης.

Ο Ολυμπιακός κατάφερε στο 84′ να μειώσει σε 2-1 όταν μετά από εκπληκτική εναλλαγή της μπάλας από τον Ντομίνγκες και τον Φορτούνη, ο Αργεντίνος σούταρε έξω από την περιοχή και νίκησε τον Ανέστη.

Ωστόσο, το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τέλος της αναμέτρησης και έτσι η ΑΕΚ επέστρεψε στα τρόπαια μετά από πέντε χρόνια, μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου το 2011 απέναντι στον Ατρόμητο.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός