ΠΕΜΕΝ: Καταγγέλλει την παραβίαση του ωραρίου ανάπαυσης των ναυτεργατών στην πορθμειακή γραμμή Θάσου – Κεραμωτής



Την παραβίαση των ωραρίων εργασίας και ανάπαυσης από την κοινοπραξία «Ναυτιλιακή Εταιρεία Καβάλας» που εκμεταλλεύεται την πορθμειακή γραμμή Θάσου – Κεραμωτής καταγγέλλει η Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ) με αφορμή συγκεκριμένη καταγγελία του Ενιαίου Συνδικάτου Ναυτεργατών Ν. Καβάλας. 

Σύμφωνα με το Συνδικάτο, ενώ ο χρόνος ανάπαυσης των ναυτεργατών δεν πρέπει να είναι κάτω από 10 ώρες, περιορίζεται στις 6 ώρες και 15 λεπτά.

Η ΠΕΜΕΝ αναφέρει συγκεκριμένα:

«Σύμφωνα με την καταγγελία που λάβαμε από το Ενιαίο Συνδικάτο Ναυτεργατών Ν. Καβάλας, με βάση τα θερινά δρομολόγια που έχουν προγραμματιστεί για την πορθμειακή γραμμή Θάσος – Κεραμωτή, η κοινοπραξία «Ναυτιλιακή Εταιρεία Καβάλας» παραβιάζει τις ώρες εργασίας και ανάπαυσης.

Συγκεκριμένα, στην καταγγελία γίνεται αναφορά για 17 ώρες και 45 λεπτά εργασία και 6 ώρες και 15 λεπτά ανάπαυση.

Τα εξαντλητικά ωράρια με την εντατικοποίηση της εργασίας θέτουν σοβαρούς κινδύνους στην ασφάλεια των ναυτεργατών, των επιβαινόντων, του πλοίου.

Απαιτούμε την παρέμβαση του ΥΝΑ και των υπηρεσιών του για άμεσα μέτρα αντιμετώπισης του προβλήματος των ναυτεργατών της πορθμειακής γραμμής για την αποφυγή κινδύνων που εγκυμονούν σε βάρος της ασφάλειας από την εντατικοποίηση της εργασίας».

(Ολόκληρη η καταγγελία Ενιαίου Συνδικάτου Ναυτεργατών Ν. Καβάλας στα Συνημμένα Αρχεία).

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός