ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ: Χαιρετίζει την πετυχημένη απεργία των εργαζομένων στη «Γεωροή ΑΕ»



kladiko-somateio-energeias

Τους εργαζόμενους της εταιρείας «Γεωροή ΑΕ», οι οποίοι έκαναν 13 ημέρες απεργία, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους, χαιρετίζει το κλαδικό Σωματείο Ενέργειας Ν. Αττικής.

Το κλαδικό σωματείο στην ανακοίνωσή του αναφέρει: «Η απεργία ήταν πετυχημένη, καθώς ικανοποιήθηκαν τα βασικά αιτήματά τους.

Το θετικό αυτό αποτέλεσμα ήρθε γιατί οι εργαζόμενοι ήταν συσπειρωμένοι στο Σωματείο τους, έδειξαν συνέπεια, οργάνωση και αποφασιστικότητα από την πρώτη έως την τελευταία μέρα των κινητοποιήσεων. Με συχνές συσκέψεις που γίνονταν είτε στο Σωματείο, είτε στον εργασιακό χώρο, όπου συμμετείχε η πλειοψηφία των εργαζομένων, οι εργαζόμενοι μαζί με τη διοίκηση του Σωματείου συζητούσαν τα προβλήματά τους, πώς θα συνεχιστούν και θα οργανωθούν οι κινητοποιήσεις, έθεταν ιδέες και προβληματισμούς. Πάντα το σύνολο των εργαζόμενων ακολουθούσε αυτό που ψήφιζε η πλειοψηφία.

Σημαντικό ρόλο έπαιξε και η 24ωρη απεργία αλληλεγγύης που έκαναν οι εργαζόμενοι του «Τοξότη», προκειμένου να στηρίξουν τους συναδέλφους τους στη «Γεωροή», κάτι που ενθάρρυνε και δυνάμωσε τους εργαζόμενους στη «Γεωροή» να παλέψουν μέχρι τέλους.

Όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά ήταν απαραίτητα για να έχει επιτυχία η απεργία. Το γεγονός ότι η απεργία είχε αποτελέσματα σε μια μικρή εταιρεία, με οικονομικές δυσκολίες εν μέσω καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, δείχνει ότι οι αγώνες φέρνουν αποτελέσματα, είτε άμεσα, είτε έμμεσα.

Πέρα όμως από τα «οικονομικά» οφέλη των αγώνων, το πιο σημαντικό είναι ότι οι εργαζόμενοι μαθαίνουν να οργανώνονται και να αγωνίζονται, κάτι που θα τους μείνει παρακαταθήκη για τη συνέχεια».

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός