ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ «ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΤΕΓΗ»: Με κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας απαίτησαν τα δεδουλευμένα τους



ergazomenoi-paidikhs-steghs-ypoyrgeio-ergasias-2

Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας πραγματοποίησαν την Τρίτη το πρωί εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς του Ιδρύματος «Παιδική Στέγη».

Σε περίπου 45 εργαζόμενους οφείλονται ακόμα τα δεδουλευμένα από την περασμένη σχολική χρονιά. Από το Νοέμβρη μέχρι το Φλεβάρη πληρώνονταν με «έναντι», ενώ από το Φλεβάρη μέχρι σήμερα είναι εντελώς απλήρωτοι. Απέναντι σε αυτή την κατάσταση ένα μέρος του προσωπικού έχει προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας.

Επιπλέον, οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν τις απειλές της διοίκησης πως θα βάλει «λουκέτο» στους σταθμούς, κάτι που ήδη έκανε πράξη στον παιδικό σταθμό στο Θησείο («Αργέντειος Παιδική Στέγη»). Πρόκειται για το δεύτερο από τους πέντε παιδικούς σταθμούς του Ιδρύματος που η διοίκηση θέτει εκτός λειτουργίας, καθώς είχε προηγηθεί το 2012 το κλείσιμο του σταθμού στο Κερατσίνι.

Παρά τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, η προγραμματισμένη συνάντηση με την αρμόδια αναπληρώτρια υπουργό, Θ. Φωτίου ακυρώθηκε χωρίς καν να οριστεί νέα. Τη στάση του υπουργείου κατήγγειλε το Σωματείο Εργαζομένων στους Ιδιωτικούς Παιδικούς Σταθμούς καλώντας εργαζόμενους αλλά και γονείς να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις. Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του, όλα τα προηγούμενα χρόνια η λειτουργία των παιδικών σταθμών του Ιδρύματος εξασφαλίστηκε χάρη στους δικούς τους αγώνες.

Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκαν εκπρόσωποι της Λαϊκής Επιτροπής Πετραλώνων, της Ομάδας Πετραλώνων – Θησείου της ΟΓΕ, του Σωματείου Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών «Ο Βύρωνας», καθώς και ο Αλέκος Περράκης, συνδικαλιστής της ΔΑΣ στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός