ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΑΣ-ΟΑΣΑ



ΔΑΣ - ΟΑΣΑ

 

07/11/2005

Οι Κυβερνήσεις πέφτουνε, οι διοικήσεις φεύγουνε, μα, οι αντεργατικές πολιτικές μένουν.

Συνάδελφοι-σσες,
Καμιά προσδοκία να μην υπάρχει από την πολιτική της Κυβέρνησης της Ν.Δ.
Καθήλωσε τους μισθούς και τις συντάξεις, εκτίναξε την ακρίβεια στα ύψη.
Χτύπησε το 8ωρο και επιβάλει χρόνο εργασίας από νύχτα σε νύχτα. Έχει βάλει τις βάσεις για την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων και του κατώτερου μισθού.
Συνεχίζει το έργο του ΠΑΣΟΚ, ιδιωτικοποιεί , πουλώντας στους ιδιώτες την ολυμπιακή, τον ΟΤΕ, τον ΟΣΕ και άλλες κρατικές επιχειρήσεις.

Συνάδελφοι-σσες,
Η κατάσταση που ζούμε, η επίθεση που αντιμετωπίζουμε δεν είναι μπόρα που θα περάσει.
Είναι το αποτέλεσμα της καπιταλιστικής ανάπτυξης, της πολιτικής που έχει κριτήριο τα κέρδη και τα συμφέροντα των επιχειρηματιών.

Συνάδελφοι-σσες,
Καμία εμπιστοσύνη στην ψευτοαντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ, η πολύχρονη διακυβέρνησή του ήταν μία συνεχής επίθεση σε βάρος των δικαιωμάτων μας.
Σήμερα στηρίζει την ουσία της πολιτικής της κυβέρνησης, τις αντιδραστικές αλλαγές που μας κάνουν τον βίο- αβίωτο.

Συνάδελφοι-σσες,
Χρειάζεται συσπείρωση και πάλη για να προασπίσουμε τα συμφέροντά μας , να αντισταθούμε , να ανοίξουμε τον δρόμο για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.
Να αποδυναμώσουμε το κυβερνητικό- εργοδοτικό συνδικαλισμό, τις πλειοψηφίες στην ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ, των πρωτοβάθμιων που ελέγχονται από τις παρατάξεις σωματείων της ΠΑΣΚ(Ε) – ΔΑΚΕ. Οι δυνάμεις αυτές δουλεύουν για τον αφοπλισμό του εργατικού κινήματος.
Οι στόχοι τους και η τακτική τους υπηρετούν το μεγάλο κεφάλαιο. Στηρίζουν την αντιλαϊκή πολιτική.
Είναι συνυπεύθυνοι για την καθήλωση των μισθών και των συντάξεων, την κατάργηση του 8ωρου, την ανατροπή των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ με τις ιδιωτικοποιήσεις.
Να δυναμώσουμε τις προσπάθειές μας για την ενότητα της εργατικής τάξης πάνω στο αγωνιστικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ, να εμποδίσουμε την διασπαστική προσπάθεια που χωρίζει τους εργαζόμενους σε ΄΄ρετιρέ ΄΄ και ΄΄υπόγεια ΄΄.

Συνάδελφοι-σσες,
Να οργανωθούμε σε ταξική κατεύθυνση για να αντιμετωπίσουμε τους δύο επερχόμενους νόμους που έρχονται και μας αφορούν άμεσα, το νόμο για τις ΔΕΚΟ και το νόμο για τον ΄΄ενιαίο φορέα΄΄ .
Δύο νόμοι σκληροί, αντιλαϊκοί που θα ανατρέψουν τα μέχρι σήμερα δεδομένα.
Θα ανατρέψουν τις εργασιακές μας σχέσεις καθώς και το ιδιοκτησιακό καθεστώς στις αστικές συγκοινωνίες στο σύνολό τους.
Ο νόμος για τις ΔΕΚΟ καταργεί τις μόνιμες θέσεις εργασίας και ο νόμος για τον ενιαίο φορέα καταργεί τον δημόσιο χαρακτήρα της ΕΘΕΛ.
Σε συνδυασμό οι δύο νόμοι δυναμιτίζουν το 8ωρο, τις συλλογικές συμβάσεις και ανοίγουν τον δρόμο για την ιδιωτικοποίηση .

Συνάδελφοι-σσες,
Για να αντιμετωπίσουμε όλα αυτά πρέπει ο καθένας μας να αναλάβει τις ευθύνες του, να γυρίσει την πλάτη στους συμβιβασμένους συνδικαλιστές και τις παρατάξεις που εκπροσωπούν.
Τις παρατάξεις ΠΑΣΚ(Ε) – ΔΑΚΕ που ΄΄βρίζονται΄΄ μέσα από τις ανακοινώσεις τους αλλά στα κρίσιμα ζητήματα και την κατάλληλη στιγμή συναινούν όπως έγινε με το ολυμπιακό επίδομα , με την συλλογική σύμβαση, έτσι θα γίνει αύριο και με τους αντεργατικούς νόμους.
Οι μεν θα βρίζουν αρχαϊστή , οι δε θα κοκκορομαχούν για τους μπαμπάδες τους, οι τρίτοι θα ζητούν εκλογές νιώθοντας πως η κάθε μέρα που περνά είναι εις βάρος τους και όλοι μαζί θα σκάβουν τον λάκκο μας.

Βλέπουμε μια ΔΑΚΕ με τακτικές ανακοινώσεις να μας υπενθυμίζει ότι τώρα είναι πρωταγωνιστές και δεν χρειάζεται να γίνονται αγώνες και όλα θα λύνονται με τα ρουσφέτια και το σκύψιμο της μέσης γι΄ αυτό ΄΄γραφτείτε΄΄ στην ΔΑΚΕ και μετά τις εκλογές , που θα ελέγχουμε το Συνδικάτο θα λύσουμε τα προβλήματα , ωράρια, βάρδιες, ακρίβεια, ανεργία, κατάργηση 8ωρου , ασφαλιστικό, παιδεία, υγεία.

Συνάδελφοι-σσες,
Βγάλτε τα συμπεράσματά σας, δεν μπορεί να γίνονται τιμητές αυτοί οι οποίοι δέχτηκαν αυτά τα αντιλαϊκά μέτρα και τα υπηρετούν ακόμα ΠΑΣΚ(Ε)- ΔΑΚΕ.
Η ΔΑΣ ποτέ δεν έκανε πίσω , ούτε τώρα θα κάνει και δεν την φοβίζουν οι εκλογές.
Οι αγώνες φέρνουν αποτελέσματα και όχι αυτοί που σκάβουν τον λάκκο και δουλεύουν υπόγεια.

Εκλογές το Συνδικάτο έχει τον Μάρτη του 2006 γιατί βιάζονται; Μέχρι τότε μπορούν να κάνουν κι άλλα ρουσφέτια με την βοήθεια του μηχανισμού της Διοίκησης .
Όσο για τις εκλογές για τους εκπροσώπους των εργαζομένων στα Δ.Σ του ΟΑΣΑ και της ΕΘΕΛ ΑΕ την αποκλειστική ευθύνη την έχει το Υπουργείο Μεταφορών και το ξέρουν πολύ καλά.
Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και οι εργαζόμενοι είναι πάρα πολλοί για να χωρέσουν όλοι στο ρουσφέτι κι αν δεν το ξέρετε ρωτήστε τους προηγούμενους κυβερνητικούς συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ.

Η ΔΑΣ πρωτοστατεί και συγκρούεται με τις αντεργατικές εντολές της Διοίκησης για τις αλλαγές τα κυκλώματα, τις αλλαγές των γραμμών, τους μικρούς εξαντλητικούς χρόνους διαδρομών, με τις ενδιάμεσες αλλαγές, με τις κατσαρές, με τις παραβιάσεις ωραρίων και διαλειμμάτων.

  • ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΣΑΡΗΣ 
  • ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΝΔΙΑΜΕΣΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ 
  • ΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ 7:45
  • ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑΤΩΝ 
  • ΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΣΙΕΣΤΕΡΗ ΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ 
  • ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΑΙΣΧΟΣ με τις κάμερες χαφιέδες και την μπάρα εισόδου σαν να είμαστε πρόβατα.
    Τώρα ξήλωμα !!!

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός