WADA: Νέα επίθεση χάκερ στον Παγκόσμιο Οργανισμό Αντι-Ντόπινγκ



wada-doping

Ρώσοι χάκερ προχώρησαν σε νέα κυβερνο-επίθεση στον Παγκόσμιο Οργανισμό Αντι-Ντόπινγκ (WADA), σύμφωνα με τηλεγράφημα του «Reuters», διαρρέοντας νέα εμπιστευτικά έγραφα με ιατρικά στοιχεία στο διαδίκτυο, παρόμοια με εκείνα που είχαν δημοσιεύσει πριν λίγες μέρες.

Αυτή τη φορά, αποκάλυψαν δεδομένα 25 αθλητών από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Γερμανία, τη Βρετανία, την Τσεχία, τη Δανία, την Πολωνία, τη Ρουμανία και τη Ρωσία.

Η WADA πιστεύει ότι οι χάκερς απέκτησαν πρόσβαση στο σύστημα αντι-ντόπινγκ και το σύστημα διαχείρισης (ADAMS) μέσω ενός λογαριασμού που δημιούργησε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή για τους Αγώνες του Ρίο.

Σύμφωνα με τη WADA, ο λογαριασμός περιλαμβάνει εμπιστευτικά ιατρικά δεδομένα, όπως εξαιρέσεις λόγω θεραπευτικής χρήσης, οι οποίες εκδίδονται από τις αθλητικές ομοσπονδίες και εθνικούς οργανισμούς αντι-ντόπινγκ για να επιτρέψουν στους αθλητές να λαμβάνουν ορισμένες ουσίες.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός