ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ: Επιτυχίες για τις εθνικές ομάδες νέων στα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα



 

ethnikh-newn-gynaikwn-polo-1
Φωτό από koe.org.gr (Φωτό ΑΡ)

 Η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των Νέων Γυναικών ανέβηκε στο βάθρο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Υδατοσφαίρισης Νέων Γυναικών στη Χάγη, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο, καθώς επιβλήθηκε με 10-9 της Ιταλίας στο μικρό τελικό.

Αν και δεν ξεκίνησε καλά η Εθνική μας το ματς, αφού βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0 στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, ωστόσο η συνέχεια στο πρώτο οκτάλεπτο ήταν εξαιρετική, αφού κατάφερε να βρεθεί μπροστά στη λήξη του με 4-3. Στο δεύτερο οκτάλεπτο η Εθνική μας μπήκε δυνατά, προηγήθηκε 6-3, αλλά οι Ιταλίδες μείωσαν στο ένα γκολ μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου (6-5).

Στο ξεκίνημα του τρίτου οι Ιταλίδες ισοφάρισαν σε 6-6 και η ελληνική ομάδα αδυνατούσε να βρει λύσεις στην επίθεση. Τελικά το γκολ ήρθε με την Ελευθερία Πλευρίτου, όμως η απάντηση ήταν άμεση και η περίοδος έληξε με 7-7.

Το παιχνίδι κρίθηκε στο τελευταίο οκτάλεπτο, στο οποίο η Εθνική μας μπήκε πιο αποφασισμένη και με δύο γκολ των αδελφών Πλευρίτου και ένα της Χυδηριώτη πήρε τη νίκη.

Στην 5η θέση η Εθνική ομάδα νέων ανδρών

Την 5η θέση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Υδατοσφαίρισης Νέων Ανδρών κατέκτησε η Εθνική μας ομάδα μετά την νίκη με 10-6 επί της Κροατίας.

Οι παίκτες του Θοδωρή Χατζηθεοδώρου έδειξαν χαρακτήρα μετά την ήττα στο κρίσιμο χιαστί από τους Σέρβους και με δύο νίκες επί της Ολλανδίας και της Κροατίας κατέλαβαν την 5η θέση, κλείνοντας το τουρνουά με πέντε νίκες και δύο ήττες.

Στο τελευταίο οκτάλεπτο, όσο κι αν προσπάθησαν να μειώσουν οι Κροάτες (μέχρι και στα τρία γκολ, 9-6) δεν κατάφεραν να μπουν στο παιχνίδι και το τελικό 10-6 ήταν αυτό που σφράγισε την παρουσία της Εθνικής μας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Άλφεν.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός