ΝΙΚΑΙΑ: Με μαζική συμμετοχή ολοκληρώθηκε ο 3ος Αγώνας Δρόμου «Γρ. Λαμπράκης»



3os-agwnas-dromoy-2

Με μαζική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε στη Νίκαια, ο φετινός 3ος Αγώνας Δρόμου «Γρηγόρης Λαμπράκης» που διοργάνωσαν οι Επιτροπές Ειρήνης Κοκκινιάς, Κορυδαλλού, Κερατσινίου – Δραπετσώνας και ο Σύλλογος Δρομέων των αντίστοιχων Δήμων ΣΔΡΟΚΟΝΙΚΕΡ. Η διοργάνωση περιλάμβανε τους αγώνες 5 χλμ και 10 χλμ για άνδρες και γυναίκες και τον αντίστοιχο των 1.000 μ. για τις μικρές ηλικίες. Σημειώνεται πως η συμμετοχή ήταν δωρεάν.


Στις δύο μεγάλες διαδρομές υπήρξε μαζικό «παρών» από ανθρώπους όλων των ηλικιών, ενώ εξίσου πολυπληθείς ήταν και η συμμετοχή στον αγώνα των παιδιών που έτρεξαν κυρίως ομαδικά με τους Συλλόγους τους που συμμετείχαν στην εκδήλωση. Από την ΕΕΔΥΕ παραβρέθηκαν στην εκδήλωση η Βερα Νικολαίδου και ο Γιώργος Λαμπράκης αντιπρόεδροι της Επιτροπής, η γραμματέας Ελένη Παπαδοπούλου και το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου, Στέλιος Μπενετάτος. Τους δρομείς καλωσόρισε ο πρόεδρος του ΣΔΡΟΚΟΝΙΚΕΡ, Δημήτρης Τουμανίδης.
Στην κεντρική ομιλία του, ο Στέλιος Μπενετάτος αφού μίλησε για τον αγωνιστή της Ειρήνης και δολοφονημένο από το παρακράτος Γρήγορη Λαμπράκη, αναφέρθηκε ειδικά στα μηνύματα της συγκεκριμένης εκδήλωσης. Όπως είπε σήμερα είναι ώρα επαγρύπνησης των λαών απέναντι στη συγκέντρωση ιμπεριαλιστικών δυνάμεων από τη Βαλτική ως τη Μεσόγειο και αλλού που συνεχίζονται οι πολεμικές συρράξεις σε Συρία, Ιράκ Υεμένη. Κάτι που όπως τόνισε έχει αποτέλεσμα τις εκατόμβες θυμάτων που δημιουργούνται και τα εκατομμύρια των προσφύγων και μεταναστών. Επίσης, εξέφρασε την αλληλεγγύη της ΕΕΔΥΕ με κάθε τρόπο στους πρόσφυγες και τους μετανάστες θύματα των πολεμικών τυχοδιοκτισμών. Κάλεσε το λαό να δυναμώσει τη συμμετοχή του στο φιλειρηνικό κίνημα μαζί με τους αγώνες για δουλειά και προκοπή, ώστε να βάλει φρένο στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ιδίων πάντα ενόχων και να απαιτήσει έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και καμιά εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.
«Η ΕΕΔΥΕ επισημαίνει πως καμία σχέση δεν υπάρχει στου δρόμους βαμμένου με αίμα και τα κέρδη και τα συμφέροντα του μεγάλου πλούτου με τις ανάγκες του λαού μας που μοχθεί σε όλο και πιο δύσκολες συνθήκες που δημιουργούν οι αντιλαϊκές πολιτικές. Η ΕΕΔΥΕ καταδικάζει την όλο και μεγαλύτερη εμπλοκή της ελληνικής κυβέρνησης στους πολεμικούς σχεδιασμούς ΝΑΤΟ και ΕΕ ιδιαίτερα τώρα που πυκνώνουν τα σύννεφα πολέμου σε όλη την περιοχή», ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο Στέλιος Μπενετάτος.

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός