Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ

Άρθρα στην κατηγορία Uncategorized

Εργατικό Κέντρο Λαυρίου – Αν. Αττικής : Αλληλεγγύη στους απολυμένους του OPEN TV. Να παρθούν τώρα πίσω οι απολύσειςΗ Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου και Ανατολικής Αττικής καταγγέλλει την απαράδεκτη και αντεργατική απόφαση της εργοδοσίας του “OPEN TV” να προχωρήσει σε μαζικές απολύσεις είκοσι ενός (21) τεχνικών των εξωτερικών συνεργείων του σταθμού. Απολύσεις που έρχονται να προστεθούν σε αυτές του ALPHA TV και παλιότερα σε “STAR” και “ΑΝΤ1”, οι οποίες δείχνουν ξεκάκαθαρα το οργανωμένο και συντονισμένο σχέδιο συνολικής αναδιάταξης του κεφαλαίου στα ΜΜΕ που προϋποθέτει μείωση του λειτουργικού κόστους των επιχειρήσεων, με τσακισμένα εργασιακά δικαιώματα, μειωμένους μισθούς, ατομικές συμβάσεις και ελαστικές σχέσεις εργασίας, δηλαδή ένταση της εκμετάλλευσης για τους εργαζόμενους Διαβάστε το άρθρο »

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥΚε Χρυσοχοΐδη,
Στη σημερινή συνεδρίαση της Βουλής βγάλατε το γνωστό εργατοπατέρα Παναγόπουλο για να υπερασπιστεί το νομοσχέδιο που επιχειρεί να φιμώσει τη φωνή των εργατών, χτυπώντας τις διαδηλώσεις. Δεν μας κάνει εντύπωση ότι ο ίδιος είπε ότι δε μπορεί να πει ούτε ναι ούτε όχι.
Να θυμίσουμε ότι: Η κυβέρνηση της Ν.Δ. τον έχρισε πρόεδρο της ΓΣΕΕ με τα ΜΑΤ απέναντι στα συνδικάτα και τους εργαζόμενους. Είναι αυτός που δε μπορεί να κινητοποιήσει παραπάνω από 52 και μάλιστα την Πρωτομαγιά. Είναι αυτός που βάζει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του σε όλες τις απαιτήσεις του ΣΕΒ.

Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας : Έχουμε τη δύναμη να τους εμποδίσουμε οργανωμένα και συλλογικά. Κανένας μόνος!Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας από την πρώτη στιγμή της εφαρμογής του μέτρου της εκ περιτροπής εργασίας στις 15/06/20 έκανε κινητοποίηση στο πολυκατάστημα ATTIKA στην Πανεπιστημίου, με αίτημα να πάρει πίσω η εταιρεία το μέτρο που εφαρμόζει στους εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης, όπως επίσης να μην υπάρξει καμία αναστολή αδειών και να πληρωθούν τώρα όλοι οι εργαζόμενοι. Διαβάστε το άρθρο »

Συνδικάτα Μετάλλου: Αγωνιστικό κάλεσμα σε όλα τα σωματεία του κλάδου σε όλη την Ελλάδα για Πανελλαδική ημέρα δράσης στις 18/06Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Η κατάσταση στη ζωή της εργατικής τάξης, στις ζωές μας, χειροτερεύει καθημερινά. Έχει τεράστιες ευθύνες η κυβέρνηση, η οποία και μετά την πανδημία συνεχίζει να ψηφίζει αντεργατικά μέτρα, όπως αναστολή εργασίας, εκ περιτροπής εργασία, απολύσεις, δίνοντας ζεστό χρήμα στους βιομηχάνους και άγχος, ανασφάλεια για όλους εμάς. Διαβάστε το άρθρο »

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΛΑΡΚΟ: Νέο συλλαλητήριο στην Αθήνα στις 13 ΙούνηΣτο νέο συλλαλητήριο που διοργανώνουν το Σάββατο 13 Ιούνη στην Αθήνα καλούν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, συνεχίζοντας για 6ο μήνα τον ανυποχώρητο αγώνα τους. Διαβάστε το άρθρο »

Κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού -Σωματειακή Επιτροπή στο κτίριο της Alpha: Καταγγελία για απαγόρευση κανονικών αδειών στους εργαζόμενους στο κτίριο της AlphaΤο Κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού και η Σωματειακή Επιτροπή στο κτίριο της Alpha στη Λεωφ.Συγγρού καταγγέλλουμε την αυθαίρετη ακύρωση και απαγόρευση των προγραμματισμένων κανονικών αδειών των εργαζομένων για την περίοδο μετά το Πάσχα, με εντολή της θυγατρικής εταιρείας DNC της Alpha. Διαβάστε το άρθρο »

Ημέρα Πανελλαδικής Δράσης για τους εργαζόμενους στα Super Market (ΦΩΤΟ)Ξεκίνησαν από νωρίς οι αγωνιστικές παρεμβάσεις σε μεγάλες αλυσίδες Super Market στο πλαίσιο καλέσματος του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας με σύνθημα: «Στην πανδημία δεν μένουμε εκτεθειμένοι. Διεκδικούμε άμεσα μέτρα προστασίας και υγείας. Δυναμώνουμε τη φωνή μας. Υψώνουμε γροθιά για τα δικαιώματά μας». Διαβάστε το άρθρο »

Τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα εργαζομένων σε σούπερ μάρκετ – Δεν δόθηκε έγκαιρα άδεια σε υπάλληλο με συμπτώματαΤη διεύθυνση του καταστήματος μεγάλης αλυσίδας στον Χολαργό που «δεν έδωσε εγκαίρως άδεια σε υπάλληλο με συμπτώματα του ιού» καταγγέλλει ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, προσθέτοντας ότι υπήρξαν στη συνέχεια τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα στο συγκεκριμένο κατάστημα και ότι «οι υπόλοιποι εργαζόμενοι αυτή την στιγμή βρίσκονται σε καραντίνα, δεν πάνε στη δουλειά τους, δεν ξέρουν αν θα πληρωθούν». Διαβάστε το άρθρο »

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καταγγέλλει για ακόμα μια φορά την εργοδοσία της Market InΟ Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καταγγέλλει για ακόμα μια φορά την εργοδοσία της Market In που μπροστά στα κέρδη της βάζει την υγεία των εργαζόμενων, των οικογενειών και την δημόσια υγεία σε δεύτερη μοίρα και σε σοβαρό κίνδυνο. Διαβάστε το άρθρο »

Ανακοίνωση του Σωματείου εργαζομένων στον τομέα του Φυσικού Αερίου- Υποστήριξη ΔΕΠΑγια τις νέες συμβάσεις των εργολαβικών εργαζομένων στους σταθμούς ΣΑΛΦΑ της ΔΕΠΑ.Πέρασαν 5 μήνες από την συνάντηση των εργαζομένων στα ΣΑΛΦΑ με τον Δ/ντα Σύμβουλο της ΔΕΠΑ κ. Ξιφαρά, ενώ είχαν προηγηθεί συζητήσεις και δεσμεύσεις προς το Δ.Σ. του ΣΕΦΑ-ΔΕΠΑ τον 11/2019 για ικανοποίηση μέρους των αιτημάτων μας και ειδικότερα για: (α) ρύθμιση των οφειλών προς τους εργαζόμενους στη φύλαξη από τον προηγούμενο εργολάβο, (β) σχολικό/φοιτητικό βοήθημα και «έκτακτη καταβολή» ισότιμα στους εργαζόμενους στη φύλαξη και καθαριότητα, (γ) πρόσληψη χορηγητών στους σταθμούς ανεφοδιασμού λεωφορείων και απορριμματοφόρων με φυσικό αέριο (ΣΑΛΦΑ), (δ) καταβολή του επιδόματος «ειδικών συνθηκών ΣΑΛΦΑ» όπως προβλέπεται στην Επιχειρησιακή ΣΣΕ της ΔΕΠΑ στους εργολαβικούς εργαζόμενους στις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις. Διαβάστε το άρθρο »

Τελευταία άρθρα

Εργαζόμενοι σε Κίνηση

DAS_Efim

Χρήσιμα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός

Πολυμέσα

Στατιστικά

  • 662031Συνολικές αναγνώσεις:
  • 486Αναγνώσεις σήμερα:
  • 308044Συνολικοί επισκέπτες:
  • 120Επισκέπτες σήμερα:
  • 0Επισκέπτες τώρα:

Web Radio του ΠΑΜΕΑκουστε live το Web Radio του ΠΑΜΕ