Άρθρα στην κατηγορία Πρώτης σελίδας

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΙΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ.13-7-2024

Την Παρασκευή 12 Ιούλη 2024 , εκλεγμένοι συνδικαλιστές με τη Δ.Α.Σ.- Ο.Α.Σ.Α., πραγματοποίησαν παρέμβαση στη Διεύθυνση συγκοινωνιακού έργου και στη Διεύθυνση έργων για τις άθλιες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας που επικρατούν αυτές τις μέρες στην αφετηρία της πλατείας Καραϊσκάκη στον Πειραιά.
Διαβάστε το άρθρο »

24ωρη Απεργία των εργαζομένων του ΟΑΣΘΘεσσαλονίκη 9-7-2024

Πάει πολύ η διοίκηση του ΟΑΣΘ και το Υπουργείο να χαρακτηρίζουν την απεργία των εργαζομένων «αντικοινωνική» !

Αντικοινωνική είναι η πολιτική τους στη συγκοινωνία που μετά από 5 χρόνια στη διακυβέρνηση της χώρας, η ΝΔ δεν έχει καλύψει έστω κι αυτόν τον μικρό αριθμό των επιπλέον 70 λεωφορείων για να εκτελούνται στοιχειωδώς τα δρομολόγια του ΟΑΣΘ σύμφωνα με τα ωράρια και τα προγράμματα των γραμμών για να ανασάνει λίγο ο κόσμος που περιμένει στο λιοπύρι το καλοκαίρια και στο κρύο το χειμώνα. Διαβάστε το άρθρο »

ΔΑΣ ΣΤΑΣΥ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ.Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Την Πέμπτη 4 Ιουλίου με πρωτοβουλία της παράταξής μας, πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα κεντρικά γραφεία της ΣΤΑ.ΣΥ. καθώς σε λίγες μέρες θα απολύονταν συνάδελφοι συμβασιούχοι με 1+1 χρόνια μέσω του προγράμματος ΔΥΠΑ “55 ετών και άνω”. Εργαζόμενοι ανεξαρτήτως σχέση εργασίας συγκεντρωθήκαμε από τις 10:00 το πρωί με πανό που έγραφε «ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΥΠΑ – Απορρόφηση των συμβασιούχων με σχέση αορίστου χρόνου – ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ». Διαβάστε το άρθρο »

Προς τους συναδέλφους των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά3-7-2024

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες που εργάζεστε μαζί μας μέσω των προγραμμάτων ΔΥΠΑ, πρώην εργαζόμενοι των ναυπηγείων, σας καλωσορίζουμε, αφού πλέον ολοκληρώθηκε η διαδικασία ένταξης σας, για 1+1 χρόνο σε πρώτη φάση. Διαβάστε το άρθρο »

Όλοι την Τετάρτη 17/07/2024 και ώρα 10:00πμ στα κεντρικά γραφεία της ΟΣΥ.2-7-2024

Συνάδελφοι – σσες εδώ και μήνες, πριν ακόμα λήξει η ΣΣΕ, έχουμε θέσει στα διοικητικά συμβούλια των σωματείων μας ( συνδικάτο εργαζομένων ΟΑΣΑ, σωματείο τεχνικών και εργαζομένων ΟΑΣΑ -ΟΣΥ, ένωση εργαζομένων ΗΛΠΑΠ) την ανάγκη να υπάρξει σχέδιο – πλαίσιο αιτημάτων που θα έχει διαμορφωθεί από τους ίδιους τους εργαζόμενους μέσα από γενική συνέλευση όπως και αποφάσεις για τις μορφές πάλης, που θα επιβάλλουν στην διοίκηση την ικανοποίησή τους. Διαβάστε το άρθρο »

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟ ΣΤΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ.1-7-2024

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι τη Δευτέρα 1/7/2024, εκλεγμένοι με την Δ.Α.Σ. – Ο.Α.Σ.Α, πραγματοποίησαν παρέμβαση στον διευθυντή του αμαξοστασίου Αγίου Ιωάννη Ρέντη για το πρόβλημα που παρουσιάζεται με τα κλιματιστικά στα ηλεκτρικά λεωφορεία. Διαβάστε το άρθρο »

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ28-6-2024

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Σε λίγες μέρες οι πρώτοι συνάδελφοι ορισμένου χρόνου μέσω του προγράμματος ΔΥΠΑ πρόκειται να απολυθούν, αφού συμπληρώνονται τα 1+1 χρόνια της σύμβασης που είχαν. Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και είναι απαραίτητοι για τη λειτουργία της ΣΤΑΣΥ. Επιπλέον «βγαίνουν» ξανά στην εργασιακή περιπλάνηση και μάλιστα σε μια τέτοια ηλικία που είναι σχεδόν απαγορευτικό να βρουν νέα εργασία. Διαβάστε το άρθρο »

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΣΕΛΜΑ15-6-2024

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Απευθύνουμε θερμό, αγωνιστικό χαιρετισμό σε όλες και όλους τους συναδέλφους που στήριξαν τις αγωνιστικές δυνάμεις της ΔΑΣ ΣΤΑΣΥ. Εκείνες δηλαδή τις δυνάμεις που στάθηκαν δίπλα στους εργαζόμενους, όλα αυτά τα χρόνια, που μπήκαν μπροστά στην οργάνωση της πάλης, που με ανιδιοτέλεια και αυταπάρνηση έδωσαν τη μάχη για να βελτιώσουμε τη ζωή μας.
Διαβάστε το άρθρο »

Άμεσα μέτρα για τον καύσωνα11-06-2024

Πραγματοποιήθηκε παρέμβαση μας στη διεύθυνση συγκοινωνιακού έργου απαιτώντας ουσιαστικά μετρά προστασίας για τις μέρες του καύσωνα.

Για άλλη μια χρόνια δεν υπάρχει κανένα ουσιαστικό μετρό προστασίας για τους εργαζόμενους οδηγούς.

Κάθε καλοκαίρι βιώνουμε την ιδία κατάσταση.
Διαβάστε το άρθρο »

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ Δ.Α.Σ.- ΣΤΑ.ΣΥ. ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΕΛΜΑΣτις 13 Ιούνη ήρθε η ώρα να βγούμε μπροστά διεκδικώντας τις δικές μας ανάγκες
ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΩΡΑ
ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ «ΔΑΣ ΣΤΑΣΥ» γιατί:

• Η πραγματική μας δύναμη βρίσκεται στη ενότητα των εργαζομένων, στον αγώνα για την κάλυψη των αναγκών
μας.
Όλοι οι συνάδελφοι μοιραζόμαστε τα ίδια άγχη, τα ίδια προβλήματα, έχουμε τις ίδιες ανάγκες. Με την ενότητά
μας, η δύναμή μας πολλαπλασιάζεται, γινόμαστε πιο δυνατοί, μακριά και πέρα από τους διαχωρισμούς της εργοδοσίας. Δεν χρειαζόμαστε εργολάβους λύσεων – σωτήρες – διαμεσολαβητές. Απαιτείται εμείς οι ίδιοι να αγωνιστούμε για το μέλλον μας, να δώσουμε το παρόν σε κάθε μικρή ή μεγάλη διεκδίκηση, συλλογικά μέσα
από το σωματείο μας, γιατί αυτός είναι ο μοναδικός ελπιδοφόρος δρόμος για να κερδίσουμε ότι δικαιούμαστε.
Διαβάστε το άρθρο »

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός